Andrei Gerea: Cer demisia ministrului Sănătății pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor din Argeș

Publicat: 16 Februarie 2016

andrei-gerea-plr5Deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, își manifestă îngrijorarea față de incapacitatea sistemului medical din Argeș și față de incompetența cu care ministerul Sănătății tratează problema

bebelușilor infectați. Pe această cale, deputatul solicită demisia ministrului Sănătății, care tratează cazul bebelușilor din Argeș, Dâmbovița și Dolj ca pe un subiect deranjant și cere tragerea la răspundere a vinovaților din județul Argeș pentru lipsa unor proceduri și, acolo unde acestea există, pentru nepunerea lor în practică. "În calitate de tată, în primul rând, nu pot să nu fiu afectat de drama prin care trec acești părinți. Mi se pare absolut inadmisibil ca, la trei săptămâni de la debutul acestei situații, să nu avem un răspuns. Mi se pare inadmisibil ca, în 2016, zeci de părinți să nu poată face altceva decât să se roage cu disperare ca tratamentele să salveze viețile copiiilor lor, și alte sute de mii să nu știe cu ce să își mai hrănească bebelușii. Este inadmisibil ca autoritățile sanitare județene și centrale să bâjbâie realmente. Este inadmisibil să faci analize la sursele de alimentare cu apă, la laptele praf sau la alimentele consumate în comun de copii la două săptămâni după ce a izbucnit totul, tot așa cum ar fi trebuit ca respectivul lot de portocale să fi fost analizat cu prioritate pentru bacteria E-coli, nu pentru pesticide. Mi se pare inadmisibil ca ministrul Sănătății, același care spunea că românii au parte de un sistem medical pe care nu îl merită, să se arate cumva deranjat de prea multa atenție acordată acestui subiect. Discutăm despre niște bebeluși care în mod evident s-au îmbolnăvit de la ceva, vorbim despre bebeluși care au murit sau care trec printr-o perioadă îngrozitoare și nu putem accepta, dacă mai avem o urmă de normalitate în această societate, să așteptăm și doar să sperăm să nu mai moară. Medicii fac eforturi uriașe, dar sistemul este cu adevărat bolnav. Pentru comportamentul și felul cum a gestionat acest caz, ministrul Sănătății trebuie să demisioneze!", a declarat Andrei Gerea.
În același timp, deputatul de Argeș a declarat că ALDE lucrează la o serie de politici pe care administrația publică să le poată implementa la nivelul municipiului, politici care au în prim-plan educația, sănătatea și crearea de locuri de muncă. "Vă pot spune că în prezent sunt analizate și cele mai bune formule în care să putem oferi un sistem medical eficient populației. Și, observând sincopele dezvăluite și de cazul dramatic al acestor bebeluși, cel mai probabil ne vom focaliza pe zona de pediatrie. Luăm în calcul inclusiv analiza construirii unui spital nou de Pediatrie, gestionat de administrația locală. Este evident că CJ Argeș nu poate face față financiar pentru a întreține două spitale județene plus altele în diferite localități. Primăria Pitești trebuie să își asume responsabilitatea și să administreze măcar un spital, cu un personal bine pregătit și tehnologie modernă, prin care să oferim servicii la un nivel cât mai ridicat pentru piteșteni și nu numai", a mai arătat Andrei Gerea.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar