Andrei Gerea: Principala noastră preocupare este asigurarea securității energetice în această zonă a Europei

Publicat: 13 Mai 2015

gerea-ministruÎn data de 11 mai 2015, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, împreună cu alţi oficiali ai instituţiei, s-au întâlnit, la sediul ministerului, cu delegaţia purtătorilor de cuvânt pe politici de mediu şi agricultură din grupurile parlamentare CDU

(Christian Democratic Union of Germany) şi CSU (Christian Social Union of Bavaria) în România.
Evenimentul, parte a programului de dialog inițiat de Fundația Konrad Adenauer, a avut ca scop promovarea cooperării politice și consolidarea relațiilor intra-europene.
Cei peste 20 de parlamentari și consilieri germani membri ai delegației s-au arătat interesați de subiecte precum mixul energetic național și direcțiile viitoare de dezvoltare în sectorul energetic, obiectivele urmărite de Ministerul Energiei în domeniul nuclear și al exploatării resurselor regenerabile.
De asemenea, s-a discutat despre situația tehnologică a capacităților de producție a energiei din România, de numărul de grupuri aflate în operare și de durata de viață a echipamentelor.
Alte puncte pe agenda convorbirilor au fost constituite de subiecte precum programele pe care statul le pune la dispoziția antreprenorilor pentru încurajarea inițiativei private și pregătirea profesională a specialiștilor români.
În cadrul întâlnirii, ministrul Andrei Gerea a dorit să prezinte membrilor delegației germane politica energetică a României în context european și obiectivele naționale urmărite pentru energie și mediu. Astfel, Andrei Gerea a declarat că "principala noastră preocupare este asigurarea securității energetice în această zonă a Europei. Ne dorim ca România să asigure un mix energetic competitiv din care să nu lipsească energia electrică produsă din surse regenerabile, dar nici energia nucleară."

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar