Racolări la vedere pentru Partidul Reformator Liberal

Publicat: 01 Septembrie 2014

tariceanu-gerea-bascovCălin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi al Partidului Reformator Liberal, a fost ieri în Argeş, participând la "Ziua comunei Bascov". Acesta a fost însoţit de Andrei Gerea, deputat de Piteşti şi vicepreşedinte al PRL la nivel naţional, dar şi de Dan Crişan, preşedintele PRL Argeş, şi alţi reprezentanţi ai acestei formaţiuni politice.

Share
Citește mai departe...
 

PSD Argeș- Tăriceanu: Înțepături electorale între parteneri de guvernare

Publicat: 01 Septembrie 2014

tariceanu-bascovCălin Popescu Tăriceanu a participat, duminică, la zilele comunei Bascov. A fost primit cu multă căldură de oamenii prezenți la evenimente, de liderii administrației din Argeș, de primarii argeșeni, de parlamentarii din PSD Argeș, însă perioada de precampanie este acerbă.
Candidatul PLR la președinție nu a ratat momentul pentru a le spune oamenilor, pe scurt, o parte din realizările sale în Argeș ca premier, istoria care îl leagă de Pitești și Bascov - a locuit la Pitești pe vremea când lucra ca inginer hidrotehnist la barajul de la Bascov, care a fost primul său job - dar și proiectul său de președinte.

Deși nu a atacat PSD-ul sau pe Victor Ponta, din contră a remarcat buna colaborare cu actualul guvern pe care PLR îl susține și nu s-a abținut să nu lovească în regimul Băsescu pe care l-a acuzat că nu a reușit să ofere vreun orizont României, Tăriceanu a produs anumite nemulțumiri atunci când a spus că este singurul candidat care are un proiect de țară.
Social-democrații au reacționat și l-au înțepat pe candidatul la președinție pentru eroarea făcută. Primul care i-a dat o replică președintelui Senatului a fost chiar primarul Tudor Pendiuc: "După alegeri, ne dorim să îl avem președinte pe Victor Ponta, iar dvs să rămâneți în funcția de președinte al Senatului!". Deputatul de Argeș Mircea Drăghici a avut un ton mai blând, dar cu aceeași idee, Ponta președinte: "Dl. Tăriceanu, sperăm ca, după alegeri, să avem președinte pe Victor Ponta și pe dvs premier!", a spus și Mircea Drăghici, consilier al premierului Victor Ponta, candidat PSD la președinție.
Cu toate acestea, liderii PLR și PSD s-au despărțit dându-și mâna, fiecare înțelegând jocul politic pe care trebuie să îl practice cât mai bine, fiecare pentru tabăra sa. Mai greu este, probabil, pentru oameni să înțeleagă ce se mai întâmplă în țara asta.

Sursa ProArges

Share
 

Ordonanţa de Urgenţă privind migraţia primarilor a fost adoptată de Guvern

Publicat: 28 August 2014

ponta2Premierul Victor Ponta a afirmat astăzi că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate, el precizând şi că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile. "Trebuie să deblocăm activitatea autorităţilor locale şi mai trebuie să facem şi un pic de dreptate, că nu cine strigă mai tare are dreptate.

Share
Citește mai departe...
 

Lipsa microbuzelor școlare și restituirile de terenuri, principalele probleme reclamate la Colegiul Prefectural

Publicat: 28 August 2014

colegiu-prefectural-2014Astăzi a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural Argeş, ocazie cu care au fost discutate şi problemele legate de începerea noului an şcolar.
 Problemele discutate au fost: lipsa apei curente în unele şcoli, condiţiile precare de igienă, lipsa autorizaţiilor de funcționare şi transportul elevilor.
 De asemenea, problema microbuzelor şcolare a fost ridicată de primarul comunei Miceşti, Dumitru Voicu, şi de cel al comunei Drăganu, Aurelian Maria. “Am doar un microbuz în comună, vechi de şapte ani. Face 110 km pe zi. Copiii sunt treziţi zilnic de la ora 4:30 sau 5:30 dimineaţa şi abia ajung toţi la ore în timp util. Ne este necesar ca aerul un microbuz!.”, au reclamat primarii.
Discuții au fost și pe marginea Legii 165/2013 – legea restituirii terenurilor confiscate în perioada regimului comunist, care creează nenumărate probleme primăriilor din cauza normelor de aplicare.
Primarii s-au plâns că cerințele Oficiului pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară referitoare la această lege sunt foarte greu de realizat, iar primarul din Mioveni, Ion Georgescu a declarat că "Legea 165/2013 trebuie modificată".
De asemenea, acesta a solicitat ca la urmatoare şedinţă să fie desemnate persoane de la Evidenţa Populaţiei şi de la Adunarea Electorală Permanentă, pentru a clarifica problemele legate de alegerile prezidentiale.

Share
 

Florin Tecău, numit director al campaniei electorale din Argeș pentru prezidențiabilul PSD, Victor Ponta!

Publicat: 23 August 2014

ponta-tecauFlorin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean și secretarul general al filialei județene PSD, a fost numit director al campaniei electorale din Argeș pentru prezidențiabilul PSD Victor Ponta.

Share
Citește mai departe...
 

Liviu Dragnea:" Acest Guvern nu doreşte o abordare financiară pe culori politice, aşa cum s-a întâmplat în trecut."

Publicat: 22 August 2014

dragnea-pitestiÎn cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o, miercuri, la Consiliul Judeţean Argeş, Liviu Dragnea a fost întrebat dacă judeţul Argeş a primit bani mai mulţi sau mai puţini pentru derularea unor proiecte, spre deosebire de alte judeţe. Acesta a dat asigurări că banii pentru proiectele de dezvoltare din judeţele ţării nu se atribuie în funcţie de culoarea politică.

Share
Citește mai departe...
 
Joomla SEF URLs by Artio

paza-jud

Citeşte şi...

Curs valutar