Ce s-a decis la Comitetul Executiv al PSD

Publicat: 01 Iulie 2014

pontaVictor Ponta a anunțat că este gata să candideze la Președinție dacă va fi susținut de partid. O decizie cu privire la candidatură va fi luată după 1 august. Trebuie spus că Congresul a fost mutat după 10 septembrie. La Comitetul Executiv Național al PSD au participat și deputatul Mircea Drăghici, dar primarul Tudor Pendiuc și președintele

CJ Argeș Florin Tecău.
"Eu le-am spus colegilor mei că, dacă există sprijinul lor, pe 1 august eu voi candida. După ce luăm ace decizie pe 1 august, trebuie să avem încă o dată o discuţie foarte clară cu aliaţii noştri, UNPR și PC, pentru că va fi un candidat comun, trebuie să avem un proiect pentru țară", a afirmat Victor Ponta.
Premierul a menţionat că Mircea Geoană a spus la reuniune că îl va sprijini dacă va fi candidatul PSD la Preşedinţie. "Apreciez poziţia domnului Geoană", a spus Ponta.
Ponta: Voi fi un președinte arbitru
Ponta a afirmat că dacă va fi președinte, își dorește să fie un președinte arbitru, nu jucător, și că dacă nu va găsi consens în partid, preferă să rămână președintele PSD și premier. "E mai puțin important ce îmi doresc eu. Trebuie să scăpăm de președintele care vrea să fie și premier și se luptă cu toată lumea. După primul tur de scrutin, vom anunța pe cine o să propunem premier, în funcție de discuțiile din interiorul coaliției de guvernare. Voi fi un președinte arbitru, nu jucător. Dacă nu există un consens în partid, eu le-am spus că voi rămâne președintele PSD și premier", a mai spus Ponta.
Congresul a fost mutat
Surse din PSD, participante la discuţiile informale de la Orăştie, au precizat că Victor Ponta va candida la alegerile prezidenţiale, fiind singura nominalizare a partidului. Potrivit discuţiilor informale din CExN, acest for va înainta propunerea ca Victor Ponta să candideze către Consiliul Naţional, unde se va face şi anunţul formal al acestei candiaturi.
Congresul partidului, care se va reuni după 10 septembrie, și nu pe 6-7 septembrie, cum se anunțase inițial, va valida candidatura lui Ponta.

Premierul i-a avertizat și cu excluderea pe cei care se vor grăbi să se lupte pentru a prelua puterea partidului după ce alegerile prezidențiale, spunâdn că mai întâi toată lumea trebuie să lupte la alegeri.
"Cine se preocupă, până pe 16 noiembrie, de altceva decât campania prezidențială și va fi preocupat de cine îmi va lua mie locul, a doua zi cum aflăm asta va fi exclus din partid", a declarat Victor Ponta.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar