Ce soluții dă Ministrul Muncii femeilor abuzate

Publicat: 31 Mai 2014

ofsdPeste 15.000 de femei sunt agresate în România, multe dintre ele neștiind însă ce pot face pentru a se apăra. Femeile agresate pot obţine un ordin de protecţie în maximum 48 de ore, însă femeile puse în această situaţie trebuie să depună iniţial la Poliţie o plîngere penală.

 

Președintele Organizației de Femei a PSD, ministrul Rovana Plumb, a anunţat că va fi ratificată din partea României "Convenţia de la Istanbul", care prevede practici unitare în domeniul protecţiei victimelor violenţei domestice.
"Primul mesaj pe care vreau să-l dau femeilor victime ale violenţei domestice este că nu sînt singure. Nu e normal şi posibil ca în România să avem astfel de situaţii", a precizat Rovana Plumb în cadrul simpozionului "Violenţa domestică poate ucide". Evenimentul a fost organizat la Pitești de Organizaţia Femeilor Social Democrate şi Fundaţia "Friedrich-Ebert-Stiftung România".
De altfel, la nivelul României, în ultima statistică sunt 15.000 de cazuri de femei victime ale violenţei domestice în care au avut de suferit şi copiii. Împotriva agresorului se poate obţine un ordin de restricție într-un interval între 24 şi 48 de ore, de la un judecător, în baza unui formular depus de victimă. Acest ordin de protecţie are consecinţe imediate şi se poate aplica pe o durată de șase luni. Ministrul a mai susțint că statul și ONG-urile ar trebui construiască mai multe adăposturi unde femeile victime ale violenţei să se poată refugia împreună cu copilul, acestea putând fi construite și cu fonduri europene.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar