Cum își sancționează PSD corupții

Publicat: 20 Martie 2015

ponta-sedinta-bucuresti-cnConsiliul National al partidului a adoptat vineri un set de măsuri care poate duce până la suspendarea din partid a celor certaţi cu legea. Rezoluțiile adoptate vineri de Consiliului Național al PSD sunt aplicabile imediat, a precizat

președintele partidului, premierul Victor Ponta.

Potrivit Rezoluţiei adoptate de social democraţi, cei cu probleme de corupţie îşi pierd automat funcţiile din partid şi din guvern, corespunzător cu gravitatea situaţiei în care se află.
De exemplu, cei inculpaţi îşi pierd scaunul de ministru sau de preşedinte de Cameră parlamentară. Cei condamnaţi în primă instanţă rămân fără funcţie şi sunt suspendaţi din partid.
Consiliul Național al PSD a decis vineri, în unanimitate, să organizeze congresul partidului pentru alegerea conducerii în luna noiembrie a acestui an.
"Consiliul Național a adoptat trei rezoluții, toate produc efecte politice imediat. Și a adoptat și o hotărâre care se referă la declanșarea alegerilor în toate structurile noastre locale, tineret, femei, pensionari, în așa fel încât în luna noiembrie să avem un congres la care să participe toți reprezentanții legitimi ai structurilor noastre", a precizat Ponta la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, rezoluția referitoare la cei cu probleme de corupție în PSD este una extrem de precisă. "Având în vedere că îmi aparține, am fost foarte atent la tot ce înseamnă din punct de vedere nu doar politic, ci și juridic și, repet, din momentul adoptări sale de către Consiliul Național produce efecte politice, nu juridice, pentru că noi nu suntem instanțe de judecată. Dar, așa cum dl Valcov, din păcate o spun, s-a retras din funcția de ministru, dacă va fi orice altă situație din cele prevăzute în rezoluția adoptată de consiliu, evident că se va proceda în consecință", a completat președintele PSD.

Membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului își vor pierde funcția dacă sunt urmăriți penal în dosare de corupție, potrivit principiilor de integritate cuprinse într-o rezoluție adoptată vineri de Consiliul Național al PSD.

Conform rezoluției, membrii de partid arestați preventiv în cazuri de corupție își pierd automat funcția politică din PSD. Totodată, membrii de partid trimiși în judecată în cazuri de corupție își pierd funcția în care au fost numiți cu sprijinul PSD și sunt suspendați din funcția politică în care au fost aleși.

Potrivit documentului, membrii de partid condamnați în primă instanță pentru fapte de corupție își pierd automat funcția din partid și sunt suspendați din calitatea de membru de partid. Cei condamnați definitiv pentru fapte de corupție își pierd calitatea de membru al PSD.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar