Deputatul PNL de Argeș Theodor Nicolescu ar urma să își dea demisia din Parlament, după ce ar fi fost vizat de DNA

Publicat: 13 Mai 2015

teo-nicolescu1Arestat preventiv și acuzat de DNA pentru abuz în serviciu și luare de mită, deputatul PNL de Argeș Theodor Nicolescu își dă demisia din Parlament.

Nicolescu este acuzat că în calitate de vicepreşedinte al ANRP a luat mită peste

6,2 milioane de lei pentru a soluţiona favorabil anumite dosare. DNA susţien că Nicolescu percepea un comision din sumele acordate ca despăgubiri de comisia din care făcea parte, astfel că i se impută că ar fi acordat despăgubiri supraevaluate în trei dosare.

Înalta Curte de Casație și justiție a dispus menținerea arestului preventiv pentru deputatul argeșean Theodor Nicolescu. Magistraţii au menţinut arestul preventiv atât pentru Theodor Nicolescu, cît şi pentru alţi 6 inculpaţi, insă decizia nu este deifinitivă şi poate fi contestată.

PNL Argeș, fie el cu PDL, fie fără PDL, își pierde cei mai eficienți parlamentari. Andrei Gerea, ministrul Energiei, a preferat să nu se înfrățească cu pedeliștii care l-au slujit pe Băsescu și este unul dintre întemeietorii PLR, alături de Călin Popescu Tăriceanu.

Până de curând, Theo Nicolescu era vehiculat ca posibil ministru al Justiției în guvernul din umbră a noului PNL. Ministrul premierului Predoiu a fost însă arestat preventiv și acuzat de luare de mită și abuz în serviciu într-unul din dosarele mafiei ANRP. În același dosar apare și fostul șef ANI, Horia Georgescu.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar