Dragnea a semnat contractul pentru şcoala de la Bascov. Primarul Stancu, lângă primii doi oameni din PSD

Publicat: 04 Iulie 2014

liviu-dragneaViceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a semnat astăzi contractul care marchează încheierea a 1500 de contracte de finanțare din fonduri europene, prin programele operaționale gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Proiectul care a primit astăzi alocare financiară nerambursabilă vizează lucrările de reabilitare a

Școlii Generale din localitatea Bascov Centru, județul Argeș și este derulat prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2014. Valoarea totală estimată a proiectului este de 4,6 milioane lei, din care 2,5 milioane reprezintă valoarea alocării nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și din contribuția financiară națională.

Alt anunț făcut de viceprim-ministrul Liviu Dragnea a fost legat de semnarea unor noi contracte de finanțare, prin POR, destinate sprijinirii dezvoltării microîntreprinderilor: „Săptămâna trecută am semnat 308 contracte cu 308 microintreprinderi, în urma unor realocări de fonduri de la unele axe unde apăruseră economii şi nu se mai puteau cheltui bani acolo. Împreună cu cele 3 ADR-uri din Sud Muntenia, Nord-Est şi Nord-Vest şi colegii noștri de la Autoritatea de Management am reuşit ca, în 2 luni şi jumătate, să avem contractele semnate. Asta înseamnă locuri de muncă în cele trei regiuni." Contractele au fost selectate dintre cele 743 de proiecte depuse în cadrul apelului lansat în martie 2014 (POR - Domeniul Major de Intervenție 4.3), în urma identificării unor noi sume, în valoare de circa 50 de milioane de euro, disponibile la nivelul programului. Sumele provin în special din economii realizate din implementarea unor alte proiecte derulate prin POR, iar regiunile de dezvoltare vizate au fost Sud-Muntenia, Nord-Vest și Nord-Est.

Legat de stadiul actual al POR, Liviu Dragnea a prezentat și situația apelului de proiecte, lansat tot în luna martie 2014, pentru proiecte destinate unităților de învățământ: „Sunt selectate 311 şcoli la care vor începe lucrările în august- septembrie, am finalizat depunerea de documente, depunerea de cereri de finanţare. Este vorba de realocarea sumelor de 240 milioane de euro de la Programul Operaţional Mediu şi Programul Operaţional Transport." Apelul a fost deschis pe POR - Domeniul Major de Intervenție 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrasctructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar