Guvernul Cioloş să-şi facă treaba sau să plece!

Publicat: 07 Mai 2016

simona-bucura-oprescu16"Criza bebeluşilor" şi "Scandalul dezinfectanţilor" ne arată în România un Guvern care nu poate gestiona problemele sistemului de sănătate.

În urmă cu 3 luni (criză declanşată pe 29 ianuarie 2016), în judeţul Argeş au murit trei bebeluşi şi au fost spitalizati zeci de copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic sau

boală diareică acută. Această dramă ne-a îngrozit pe fiecare dintre noi. Sub presiunea opiniei publice, premierul Dacian Cioloş şi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, au dat "o fugă" până la Piteşti. După vizita ce nu a durat mai mult de o oră s-a promis că vom afla cauza, că cei responsabili vor plăti şi că sistemul de sănătate va fi reformat. Răspunsurile nu le-am aflat nici până azi când a izbucnit o nouă criză, "Scandalul dezinfectanţilor".
La zece zile după vizita celor doi reprezentanţi ai Guvernului în judeţ, ca parlamentar de Argeş, am înaintat o interpelare pe tema "Crizei bebeluşilor" premierului Cioloş şi ministrului Sănătăţii, solicând identificarea cauzei şi măsuri concrete de remediere a deficienţelor, în fapt, răspunsurile la ceea ce promiseseră în Argeş.
Potrivit art. 112 din Constituţia României, membrii Guvernului sunt obligaţi să răspundă la interpelările deputaţilor şi senatorilor. Potrivit art. 173 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Guvernul şi fiecare dintre membrii săi sunt obligaţi să răspundă la interpelări în cel mult două săptămâni. În total dispreţ faţă de Constituţia României, Instituţia Camerei Deputaţilor, dar mai ales faţă de românii pe care un parlamentar îi reprezintă, la interpelarea formulată în 29.02.2016 Guvernul nu a dat niciun răspuns.
Modul cum a fost gestionată "Criza bebeluşilor", faptul că în aproape două luni nu au formulat un răspuns la o interpelare parlamentară şi "Scandalul dezinfectanţilor" ne arată limitele capacităţii manageriale şi a responsabilităţii Guvernului tehnocrat Cioloş. A încălca principiul controlului parlamentar prin lipsa unui răspuns este un lucru grav. Dar mult mai grav este că fiecare zi care trece afectează sănătatea şi vieţile românilor.
Guvernul Cioloş să-şi facă treaba sau să plece!

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar