Lazăr și PNL și-au furat-o la vot! Polexe rămâne la CJ

Publicat: 27 Februarie 2015

c-polexeNimeni nu anticipat mutarea surpriză din ședința Consilului Județean Argeș de astăzi. După ce PSD și-a nominalizat și impus fără probleme vicepreședintele, în persoana lui Dorin Mărășoiu, surpriza cea mare a venit atunci când s-a supus la vot

proiectul de revocare al lui Constantin Polexe din această funcție. Cel mai lovit de soartă a fost Cornel Lazăr, de la PC, cel care a inițiat procedura și, deși Polexe a devenit membru PLR, deci îi devenise coleg de coaliție, l-a continuat. Foarte jovial înaintea votului, participând la procedurile de vot de la ambele proiecte, Lazăr era convins că va reuși debarcarea lui Constantin Polexe.

PSD a făcut un mic joc de teatru, invocând inclusiv posibilitatea ca proiectul de hotâre să nu poate fi inclus pe ordinea de zi întrucât nu ar fi fost respectate anumite proceduri tehnice. Cu avizul juristului CJ Argeș și cu intervenția lui Dan Manu (culmea, tot un pesedist), s-a trecut însă la votul secret.

Așteptările celor de la PNL erau mari, la fel și ale lui Polexe, în timp ce Marian Fulga de la PPDD spera să profite de ocazie, să își facă o pârtie și să revină el în această funcție. Rezultatul anunțat a făcut să cadă cerul în capul lui Cornel Lazăr și al liberalilor: din cele 31 de voturi, 26 au fost valabile, din care 15 au fost pentru revocare, iar 11 împotriva revocării. Conform legii, Polexe putea fi revocat cu majoritatea din numărul consilierilor județeni în funcție, adică 35. Asta înseamnă că aveau nevoie de 18 voturi. Ca atare, Polexe rămâne vicepreședinte. Veste pe care a aflat-o ulterior, el neparticipând măcar la ședință, fiind în concediu.

Narcis Sofianu a aflat rezultatul înainte de a fi făcut cunoscut oficial și l-a transmis, negru de supărare colegilor din PNL care și-au văzutat ratată șansa de a se răzbuna pe plecarea lui Polexe din partid folosindu-l pe post de săgeată pe Cornel Lazăr. Cât îl privește pe liderul PC-ist, acesta a rămas de tot fără cuvinte. Nu a putut să spună nici măcar câteva cuvinte de precarul său vocabular pe care îl poartă la buzunarul cămășii. Probabil a preferat să urle în interior.

După rumoarea generată de satisfacția celor din sală, Lazăr a regăsit resurse să numere consilierii județeni pentru a vedea cine l-a "trădat". La cele 15 voturi, în contextul în care PNL a avut 7 consilieri prezenți, iar PC 2, cel mai probabil au votat pentru revocare Marian Fulga (PPDD), Gabriel Bratu (FC), Iulian Prunaru (PNȚCD) și încă trei consilieri de la PSD.

Restul, au făcut cale întoarsă preferând să nu își strice apele mergând pe mâna unui Lazăr, lipsit de susținerea lui Daniel Constantin și care a făcut front comun oricum cu PNL. Și astfel a luat final încă o zi neagră a unui personaj lipsit de orice atribut al unui politician decent, dar ahtiat după funcții și bani.

După eșecurile repetate pentru funcția de vicepreședinte al CJ Argeș, după eșecul la Prefectură, poate Lazăr își va învăța o lecție importantă în viață: să nu ceri niciodată mai mult decât poți duce.

Altfel, nu putem înțelege de ce Daniel Constantin nu l-a schimbat pe Lazăr la conducerea PC Argeș cu un personaj mult mai decent, din toate punctele de vedere, precum Ștefan Sabotici, o persoană cu mai multe studii, fără atâta foame de bani și funcții, care ar merita mult mai mult decât insalubrul Lazăr.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar