Legea împotriva fumatului în spații publice, amânată

Publicat: 26 Noiembrie 2015

camera-deputatilorDezbaterea în plenul Camerei Deputatilor a proiectului legii care interzice în totalitate fumatul în spatiile publice a fost amânata.

Propunerea legislativa care interzice fumatul în spatiile publice nu a mai fost inclusa pe

ordinea de zi a sedintei de miercuri a plenului Camerei Deputatilor.

La Parlament au venit pentru a asista la dezbatere reprezentanti ai unor ONG-uri anti-fumat, care s-au declarat surprinsi de scoaterea legii de pe ordinea de zi.

"Nu ne-a spus nimeni nimic, nici parlamentarii nu stiau ca astazi nu se va discuta legea", a spus unul dintre reprezentanti ONG-uri anti-fumat care au venit la Parlament pentru a lua parte la dezbatere.

Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun interzice complet fumatul în spatiul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, ale institutiilor si unitatilor de învatamânt, precum si în unitatile sanitare de stat si private.

Proiectul de lege a primit, în luna martie, sustinerea a 86 de senatori, fiind înregistrate doar 8 abtineri si 30 de voturi împotriva, în ciuda discutiilor aprinse pe care initiativa legislativa le-a generat.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar