Mircea Diaconu nu poate candida la europarlamentare!

Publicat: 12 Martie 2014

diaconuAgenţia Naţională de Integritate (ANI) precizează că vicepreşedintele PNL Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, pentru că a fost declarat incompatibil de către ANI, iar instanţa supremă a menţinut această decizie, Diaconu fiind decăzut din dreptul de a mai avea o funcţie publică timp de 3 ani.

ANI precizează că fostul senator PNL Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, pentru că nu mai are dreptul să ocupe o funcţie sau demnitate publică timp de 3 ani de la decizia definitivă de incompatibilitate, adică până pe 19 iunie 2015.

Pe 19 iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis o decizie definitivă şi irevocabilă care a menţinut raportul ANI prin care Mircea Diaconu era declarat incompatibil. Senatul a refuzat să îl demită pe Diaconu, aşa cum prevede legea, ca urmare a acestui verdict al instanţei, astfel că judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit că Senatul şi-a depăşit atribuţiile, încălcându-le pe cele ale puterii judecătoreşti. Diaconu şi-a pierdut în cele din urmă mandatul de senator.

Astfel, arată ANI, lui Mircea Diaconu i se aplică şi sancţiunea complementară a decăderii din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani, respectiv cea de membru al Parlamentului European, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, şi anume până la data de 19.06.2015.

Marţi, Biroul Naţional al PNL a decis ca Mircea Diaconu să candideze pentru alegerile europarlamentare, el urmând să se afle pe poziţia a şasea a listei PNL.

ANI avertizează că va face toate demersurile legale pentru a se asigura că efectele deciziei de incompatibilitate vor fi respectate.

Sursă- Gândul.info

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar