Parlamentul a aprobat legea care prevede ca angajatorii vor fi obligati sa acorde bani de vacanta angajatilor.

Publicat: 05 Iunie 2015

cameraCamera Deputaţilor a decis, miercuri, ca angajaţii să primească vouchere de vacanţă, în limita a 6 salarii medii pe economie, regelemntările aprobate de către deputaţi urmând să fie aplicate în 30 de zile de la intrarea în vigoare a

legii.
Deputaţii au adoptat în acest sens, cu 303 voturi "pentru" şi 12 abţineri, Ordonanţa 8/2014 care modifică Ordonanţa de urgenţă 8/2009 privind acordarea vouchere-lor de vacanţă.
Potrivit celor adoptate de deputaţi, toţi angajaţii pot beneficia de vouchere de vacanţă. Pe de o parte, angajaţii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanţă sau de primă de vacanţă, pe care angajatorul le acordă în urma negocierii, iar în sistemul public, în urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanţă nu şi de bani sau prime de vacanţă.
Vouchere de vacanţă vor fi folosite doar în turismul românesc.
De asemenea, se introduce un nou sistem, acela a emiterii voucherelor de vacanţă pe suport electronic. Cele care sunt tipărite în suport electronic, cât şi cele pe suport de hărtie, vor fi utilizate doar în unităţi turistice autorizate de Auoritatea Naţională pentru Turism.
Acest sistem de vouchere de vacanţă păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor, sunt deductibile şi scutite de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale.
În plus, emiterea voucherelor de vacanţă rămâne sub controlul Ministerului Finanţelor şi va permite intrarea pe piaţă a oricărui actor care respectă condiţiile.
Acordarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari este obligatorie, a declarat, miercuri, ministrul Economiei Mihai Tudose, după adoptarea ordonanţei privind vouchere de vacanţă, arătând că prevederile vor intra în vigoare în 30 de zile de la promulgare.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar