PLR a dat lovitura! Polexe a bătut palma cu Gerea

Publicat: 15 Februarie 2015

polexeApariție surprinzătoare ieri, la Camera de Comerț și Industrie Argeș, acolo unde ministrul Energiei, Andrei Gerea, deputat de Argeș și vicepreședinte al PLR, a susținut conferința de presă care a urmat vizitei sale în județ. La final, când jurnaliștii se pregăteau să plece, în sală și-a făcut apariția vicepreședintele

CJ Argeș Constantin Polexe. Aceasta a dat mâna cu deputatul PLR, s-a salutat cordial cu mai mulți foști colegi din PNL, trecuți acum la PLR-ul condus de Tăriceanu și de Gerea. În drumul spre ieșire, au schimbat câteva cuvinte, după care Polexe s-a despărțit de delegația care îl înconjura pe ministru.

Bomba avea să fie detonată sâmbătă, în cadrul unei ședințe a PLR, la care a fost prezent și Polexe. Conform surselor noastre, Constantin Polexe a căzut la o înțelegere cu Andrei Gerea, urmând ca PLR, care a semnat recent protocolul de constituire a alianței cu PSD- UNPR și PC în Argeș, să îl susțină pe acesta în continuare în funcția de vicepreședinte al CJ Argeș, în timp ce, practic, liberal-reformatorii vor fi reprezentanți prin fostul liberal la cel mai înalt nivel în Consiliul Județean.

Chiar dacă din câte se pare nu a trecut încă la PLR cu acte - s-ar părea că se dorește o clarificare în privința efectelor legii aleșilor locali pentru a ști dacă îi va fi afectat mandatul - conform acelorași surse, Constantin Polexe este decis să aducă la PLR mai mulți colegi din PNL.

Polexe va profita astfel nu doar de prietenia care îl leagă de mai mulți membri ai partidului pe care l-a părăsit, ci și de faptul că în rândul foștilor liberali sunt tot mai multe semnale de nemulțumire pentru că cei care vor conduce practic noul PNL sunt de fapt foștii PDL-iști, iar pe deasupra, ideea ajungerii la guvernare a fost abandonată, cel puțin pe termen mediu, chiar și de conducerea de la București, în ciuda unor declarații belicoase necesare pentru orice partid de opoziție.
Nemulțumirile cele mai mari vin însă din faptul că pedeliștii vor avea majoritatea în structura de conducere a partidului, ca să nu mai vorbim că imaginea de partid al corupților, care se lipește tot mai puternic de PDL este transferată, în mod direct, către noul partid.

Constantin Polexe a profitat de ordonanța de guvern dată înainte de alegerile prezidențiale, la fel ca mai mulți alți aleși locali din Argeș, și s-a declarat independent, explicându-și gestul de a pleca din PNL prin faptul că nu poate fi de acord cu fuziunea cu PDL.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar