PLR Argeș: Codul fiscal propus de PNL nu are nimic liberal în el

Publicat: 10 Martie 2015

plr-argesPreședintele PLR Argeș Daniel Crișan a criticat astăzi Codul Fiscal promovat de PNL despre care susține că a fos făcut în grabă și cuprinde mai multe măsuri anti-liberale, făcând apel la colegii din vechiul PNL să voteze proiectul de modificare al Codului Fiscal pus în dezbatere publică de

Guvern.

Crișan a făcut și o comparație între cele două proiecte. "Este evident că i-am luat pe nepregătite pe foștii noștri colegi care s-au transformat în populari. Ce au reușit ei să propună la o săptămână după ce am lansat în discuție Codul Fiscal este un proiect făcut pe genunchi, fără nimic de substanță.
Am văzut care este proiectul PNL de la Cătălin Predoiu. "PNL își propune reproiectarea României pe 10 ani, astfel încât în orașe să vedem cetățeni care circulă cu laptop pe umăr și acționari în bursă sau parteneri la firmele la care sunt și angajați, care merg dimineața la jogging și seara la teatru sau într-un restaurant" .
Cred că dacă Silviu Brucan mai era în viață, cel cu previzunile, se tăvălea de râs. Dl Predoiu bate câmpii cu un entuziasm general. Proiectul liberalilor nu are nimic liberal în el. După ce ne-au propus doar măsuri de austeritate, care au nenoricit mediul privat, pedeliștii s-au transformat în liberali peste noapte doar pentru că scrie pe ei PNL? Să fim atenți cine propune programul și ce se propune în el.
E foarte clar cine propune acest program. Dacă eu aș ști că ar trebui să mă duc la un medic despre care știu că 90% din pacienți dau colțul, mă duc la el? Predoiu și compania încearcă să ne convingă că dacă vin ei acum la guvernare, vor încerca să facă un mare lucru.
Codul fiscal propus de PLR prin Guvern, are măsuri care susțin mediul de afaceri- contribuția de asigurări sociale care vor scădea, și pentru angajat și pentru angajator. PNL în schimb propune plafonarea CAS la angajator și la angajat să crească la 16%. Creșterea fiscalității nu încurajează niciodată munca.
După ce au criticat scăderea CAS de la 24 la 20% din proiectul nostru, ei spun că vor să-l reducă la 19%. Mai înțelege cineva ceva?
Noi propunem eliminarea impozitului pe dividende. Este o măsură mai mult psihologică. PNL păstrează cei 16% pe dividende.
Noi propunem accize scăzute în trei etape. PNL vine cu propunerea de reducere a accize la carburanți și eliminarea ei. Există o directivă la nivel european care stabilește niște niveluri minime. Ei vor centre de vânzare a timbrelor judiciare. Timbrele judiciare nu mai există, s-au scos prin ordonanță în 2013.
În privința impozitului pe venit la microînterprinderi, încercăm să luăm măsuri și să încurajăm pe cei care fac performanță. Nouă ne trebuie să angajăm oameni. Impozitele scad pe măsură ce ai mai mulți angajați. Ideea nu e să ai multe societăți pe familie cu niciun angajat sau fără activitate.
Este limpede că cei de la PNL au fost surprinși că am venit cu acest proiect al nostru, pe care îl lucrăm dinainte să existe PLR la nivel guvernamental, încă de pe vremea USL", a concluzionat Crișan.
În aceste condiții, liderul PLR Argeș a subliniat că demersul lui Călin Popescu Tăriceanu, care a solicitat un armistițiu foștilor colegi din PNL, pentru promovarea codului fiscal propus de Guvern, este unul normal, făcând apel la liberalii care își mențin filozofia de dreapta să se gândească la eficiența măsurilor pentru populație și mediul economic, nu doar din punct de vedere politic.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar