Presiunile PNL, desființate

Publicat: 22 Februarie 2015

Daniel-CrisanUn consilier local PLR al sectorului 3, Daniel Oprea, a primit, din partea instanței, câștig de cauză. Acesta a fost exclus, la propunerea PNL, pentru că a trecut la Partidul Liberal Reformator în baza OUG 55. De menționat că prefectul municipiului

București a atacat în contencios decizia Consiliului Local, colegul nostru revenind astfel în funcție. Instanța a decis, în date de 17 februarie, să îi dea dreptate lui Daniel Oprea, care atacase și el decizia Consiliului Local sector 3.
Această decizie a instanței a creat un precedent important și, în același timp, desființează încercările pur demagogice ale celor de la PNL de a induce presiune asupra aleșilor PLR, precum și a celorlalți consilieri care au plecat din PNL și PDL la alte partide sau au rămas independenți, consideră Daniel Crișan, președintele PLR Argeș.
"Avem o decizie în instanță care ar trebui să închidă gura celor de la PNL. S-a dovedit că presiunile asupra aleșilor locali care, în baza OUG 55, le-au plecat din partid, sunt nefondate. Acești aleși au venit în PLR pentru că au preferat să rămână liberali, nu să fuzioneze cu PDL-ul corupt al lui Videanu, Berceanu, Blaga, Boc, Ridzi sau Anastase. N-au vrut să se alăture PDL-ului care iată, o dovedește justiția, colcăie de corupții din epoca Băsescu-Udrea-Boc.
Decizia acestei instanțe trebuie să dea înceredere aleșilor locali PLR din Argeș pentru că se confirmă încă o dată spusele tuturor juriștilor care au arătat că mandatele lor nu pot fi puse sub semnul întrebării din moment ce au părăsit un partid în baza unui cadru legal care le-a permis acest lucru. Parlamentul va decide care sunt efectele declarării ca neconstituțională a legii care aprobă această OUG, iar așa cum majoritatea a anunțat, aleșii locali nu își vor pierde mandatele dacă au ales să plece în perioada în care OUG 55 și-a produs efectele.
Asta înseamnă că nici aleșii pe care PNL i-a primit în alte județe, deși striga public că este împotriva ordonanței, nu își vor pierde mandatele!
Din păcate, așa cum noi am spus încă de la început, noul PNL se dovedește a fi mai degrabă noul PDL, pentru că oamenii care i-au fost odinioară loiali lui Traian Băsescu și-au pus în aplicare cu succes planul: și-au schimbat numele, au împrumutat o istorie a brandului PNL, dar ei au rămas tot cei pe care îi cunoșteam și au pus stăpânire pe vechiul PNL, inclusiv în Argeș.
Din păcate, s-a adeverit la virgulă ceea ce am susținut noi, liberalii care au decis să își păstreze identitatea, mergând alături de Călin Popescu Tăriceanu și de Andrei Gerea într-un proiect liberal autentic, numit Partidul Liberal Reformator. Și am convingerea că ultimele evenimente din spațiul public îi vor convinge pe tot mai mulți liberali să ni se alăture", a afirmat Daniel Crișan.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar