Primăria Pitești trebuie să aibă în administrare un Spital de Pediatrie

Publicat: 20 Februarie 2016

Robert-TudoracheDupă fostul ministru, deputatul ALDE Andrei Gerea, și copreședintele ALDE Pitești, avocatul Robert Tudorache a vorbit despre necesitatea ca Primăria Pitești să aibă în administrare un Spital de Pediatrie, fie prin preluarea actualului spital de la

CJ Argeș, fie prin construirea unuia nou, de la zero. Acest caz tragic al bebelușilor a arătat încă o dată cât de descoperiți suntem pe linia asigurării asistenței medicale pentru copii. Această bubă trebuia să se spargă odată. Ca părinte, ești trimis la București pentru o simplă răceală în gât, ți se face antibiotice, și te întorci de la Marie Curie cu un sirop! Am fost depășiți de complexitatea cazului. Cred că la bugetul pe care îl are, Consiliul Local și Primăria Pitești trebuie să își asume responsabilitatea administrării unui spital de Pediatrie, pentru că dacă la adulți mai există posibilitatea unor clinici sau spitale private, pentru copiii nu avem nici ambulatorii private și, așa cum s-a văzut, timpul de reacție și de intervenție este mult mai important decât în cazul adulților", a declarat Robert Tudorache.

Copreședintele ALDE Pitești, unul dintre posibilii candidați ai partidului la Primăria Pitești, luat în calcul alături de Andrei Gerea și de consilierul local Daniel Florea, a mai arătat că CJ Argeș nu are forța financiară să gestioneze administrarea spitalului de Pediatrie și a celui Județean de Urgență, precum și a altor câteva spitale din comune. "CJ Argeș nu cred că are puterea financiară necesară să susțină două spitale județene plus încă alte câteva la nivel local. În același timp, credem că Primăria Pitești trebuie să își asume responsabilitatea, ca reședință de județ, să gestioneze un spital de anvergură.
Vom analiza, sub toate aspectele, ambele variante: preluarea Spitalului de Pediatrie de la CJ Argeș și modernizarea acestuia sau construirea unuia nou de către Primărie. Desigur, și sub ce formulă. Eu tind tot spre un nou spital de Pediatrie, al municipalității. Vom vedea, de la aspectele financiare, la cele pentru orgnigramă, legislație și, desigur, după mine vital, cum să aducem personal medical de calitate, pentru a crea competitivitate și calitate", a completat Robert Tudorache, copreședintele ALDE Pitești.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar