Primarii, mulțumiți că au scăpat de ANI: Rațiunea a învins birocrația

Publicat: 27 Iunie 2014

colegiu-prefecturalLegea adoptată săptămâna aceasta de Parlament, prin care aleșii pot face parte în Consiliile de Administrație ale societăților din subordinea consiliilor locale sau județene sau a asociațiilor interjudețene fără a mai fi declarați incompatibili, a fost salutată de primarii argeșeni, mai ales că o mare parte dintre ei s-au și trezit incompatibili de

ANI.
Ion Toader, Cetăţeni a ţinut să aprecizeze adoptarea de către parlamentari a proiectului de hotărîre prin care primarii şi preşedinţii de CJ pot fi reprezentanţii comunităţilor în adunările generale ale ADI. "Proiectul de lege care reglementează Legea Nr. 215, prin care primarii sau preşedinţii de CJ pot fi reprezentanţii comunităţilor în adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară. Este o victorie a raţiunii împotriva birocraţiei", a afirmat acesta.
Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de Cameră decizională, o lege prin care participarea consilierilor locali şi judeţeni precum şi a primarilor şi a şefilor de Consilii Judeţene în Consiliile de Administraţie ale firmelor aflate în subordinea Consiliilor locale sau Consiliilor Judeţene nu mai este incompatibilă.
Această lege reprezintă o solicitare mai veche a aleșilor locali și a structurilor asociative ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor față de guvern și de parlamentari, după ce în ultimii doi ani foarte mulți primari sau consilieri au fost declarați incompatibili pentru că făceau parte, ca reprezentanți ai primăriei sau CJ, în consiliile de administrație ale firmelor din subordinea autorităților locale. Starea de incompatibilitate în aceste cazuri a fost scoasă în afară legii.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar