Primarul de la Albeşti de Muscel îşi va pierde mandatul!

Publicat: 08 Decembrie 2014

primar-albestiPrimarul comunei Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în procesul cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Decizia dată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, ceea ce înseamnă că edilul șef își va pierde mandatul de primar.

Potrivit rechizitoriului după ce a iniţiat, în calitate de reprezentant al primăriei, proiectul de hotărâre privind concesiunea, Năftănăilă a încheiat şi contractul de concesiune cu Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel, în calitate de preşedinte al asociaţiei. Contractul de concesiune sus menţionat, un document inexact sub aspectul dreptului de folosinţă asupra terenului în suprafaţă de 847,54 ha izlaz şi gol alpin (întrucât terenul era utilizat de toţi locuitorii comunei), a fost prezentat de Ion Năftănăilă la APIA - Sucursala Judeţeană Argeş, care, la 19 iunie 2008, a aprobat acordarea sumei de 202.851,70 lei, pentru suprafaţa de 830,78 hectare, către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel, judeţul Argeş.

Destinaţia sumelor de bani acordate se referea exclusiv la exploatarea suprafeţelor în bune condiţii agricole şi de mediu. În realitate, însă, în perioada 27 iunie 2008 - 27 decembrie 2009, Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel a utilizat o parte din banii primiţi cu titlu de sprijin financiar, şi anume suma de 86.920 lei, în alte scopuri decât cele pentru care a fost solicitată şi încasată.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar