Proiectului educativ "Parlamentul Tinerilor"

Publicat: 09 Noiembrie 2015

simona-bÎn perioada 6-8 noiembrie s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului din Bucureşti a VII-a ediţie a proiectului educativ "Parlamentul Tinerilor" organizat de Asociaţia Pro Democraţia şi Camera Deputaţilor. Tinerii implicaţi în proiect au putut participa la o simulare a procesului decizional din

Parlamentul României, pe grupuri şi comisii parlamentare, precum şi în plen.
Obiectivele proiectului sunt, în principal, înţelegerea de către tineri a rolului, funcţiilor şi importanţei Parlamentului, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice, dar şi asigurarea unui cadru pentru dezbaterea unor teme aflate pe agenda publică. Programul este finanţat de către Fundaţia Hans Seidel.
Tinerii care au luat parte la eveniment s-au întâlnit şi cu parlamentari. Din partea PSD au fost prezenţi la manifestări deputaţii Simona Bucura Oprescu, purtător de cuvânt al Grupului Deputaţilor PSD, Gabriela Podaşcă şi Mihai Sturzu. Aceştia le-au prezentat tinerilor informaţii legate de funcţionarea Parlamentului, le-au explicat procesul legislativ, dar au vorbit şi despre doctrina partidului pe care îl reprezintă. Interesul din partea participanţilor a fost unul deosebit.
În contextul în care în ultima perioadă tinerii îşi spun tot mai mult şi mai apăsat cuvântul inclusiv în viaţa publică, iar manifestaţiile lor sunt la ordinea zilei, proiectul derulat la Parlament nu se putea a fi mai nimerit.
"Democraţia este puterea poporului bine informat. Ceea ce se petrece acum în stradă, sub ochii noştri, este o demonstraţie a acestui lucru. Tânăra generaţie îşi arată interesul pentru viaţa publică, pentru politică, pentru bunul mers al societăţii şi cere schimbări profunde în România. Sunt sigură să semnalul a fost bine receptat de către toate formaţiunile politice şi nu numai. Noi, parlamentarii, le stăm tinerilor la dispoziţie cu orice informaţie şi, în acelaşi timp, le transmitem că aşteptăm propunerile şi soluţiile lor. Le vom sprijini din punct de vedere legislativ în măsura în care sunt viabile şi pot produce efecte benefice pentru societate. Mult timp s-a spus că tinerii nu se implică, că nu le pasă, că au alte preocupări. Iată că lucrurile nu stau chiar aşa, iar acest lucru poate însemna un nou început pentru România, căci tinerilor le pasă de ţara în care trăiesc şi vor să o facă mai bună. Să îi ajutăm şi să lucrăm împreună!", a fost mesajul transmis de către deputatul Simona Bucura Oprescu.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar