Tăriceanu despre lipsa infrastructurii: Am avut miniștri ai Transporturilor dezastruoși

Publicat: 17 Octombrie 2014

tariceanu-uzinaCălin Popescu Tăriceanu, candidat independent la Președinție, a fost prezent joi seară la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Argeș, la Ramada. După ce și-a prezentat Proiectul de țară- România, a șaptea putere a Europei- apreciat la unison de oamenii de afaceri argeșeni, fostul premier nu a scăpat de cele trei teme care îi macină pe argeșeni: autostrada Pitești- Sibiu, regionalizarea și Arpechimul.


Un răspuns absolut interesant a fost dat de președintele Senatului în privința autostrăzii Pitești- Sibiu, despre care susține că, fiind pe coridorul IV Pan- European, și deservind inclusiv uzina Dacia, dar și Fordul, ar fi trebuit să fie prioritatea oricărui guvern.
Tăriceanu susține că lipsa infrastructurii mari din România- autostrăzi și deteriorarea căii ferate- se datorează miniștrilor transporturilor, dezinteresați și fără cunoștințe în domeniu. Tăriceanu a mai spus că pentru proiectele vitale pentru România în infrastructură, ar fi nevoie de un înalt coordonator, care să supervizeze realizarea acestuia.
"Noi nu avem autostrăzi pentru că am avut miniștri ai Transporturilor dezastruoși. Inclusiv sub guvernarea mea. Îmi asum această vină, unii dintre ei nu au făcut nimic. Știți de ce a fost autostrada Bechtel o gaură neagră? Pentru că nimeni nu urmărea lucrările în sensul de a rezolva orice problemă apare. Sunt avize care întârzie pe raza anumitor localități, exproprieri, materiale, descărcare arheologică de la ministerul Culturii. Nimeni nu le rezolvă, și proiectul stagnează. Cei de la Bechtel lucrau, dar pe bucăți care nu aveau nicio legătură. Ei veneau cu factura, cu dovada lucrării, cu avizul consultantului pentru calitate, dar noi nu puteam lega un tronson întreg. Eu am început activitatea ca inginer în Argeș și l-am avut șef pe Ion Dincă, zis "Teleagă". Dar să știți că aveam o lucrare importantă, și omul venea de două ori pe fiecare săptămână să vadă cum am avansat și era vicepremier, dar nu îi cădeau gradele. Uneori ne împotmoleam. Care este problema? Nu aveam fier beton. A doua zi, venea materialul. Asta are nevoie România pentru proiectele de importanță strategică, precum Autostrada Pitești- Sibiu, care este prioritate maximă pentru orice guvern: de un înalt reprezentant care să monitorizeze acel proiect. Să nu fie lăsat să zacă prin sertare", a spus Tăriceanu.
În privința situației de la Olthcim și Arpechim, Călin Popescu Tăriceanu a deplâns situația în care se află Arpechimul și susține că s-a ajuns în această situație și din cauza reprezentanților guvernului român în Adunarea Generală a Acționarilor care nu au depus niciun efort pentru a proteja interesele societății. El a afirmat că în opinia sa, o privatizare de succes pentru Arpechim și Oltchim ar fi nu condiționarea de prețul de vânzare, ci de continuarea activității și de investițiile care ar urma să fie făcute în complexul industrial, pentru a se asigura continuitatea și menținerea locurilor de muncă.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar