Tecău la depunerea jurământului: Obiectul meu este să facem din Argeș unul din cele mai puternice județe din țară

Publicat: 06 Iunie 2014

tecau-juramantFlorin Tecău (PSD) a depus, vineri, jurământul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș în fața unei asistențe extrem de numeroase. Din păcate, nu au fost prezenți invitați din structurile guvernamentale. Au fost însă foștii președinți ei CJ Argeș, dar și pretendenții pentru cele două posturi de vicepreședinte: Constantin Polexe (PNL), Cornel Lazăr (PC), Marian Fulga (PPDD) și Dorin Mărășoiu (PSD), parlamentari, primari, prefectul Marius Oprescu, președintele

TSD Georgiana Popescu, directori și consilieri județeni. Au lipsit în schimb cei care i-au fost contracandidați, în frunte cu Ion Popa și Cătălin Teodorescu.
"Voi fi întotdeauna alături de primari și de cei care repreizntă societatea. Voi fi întodeauna un sprijin și un colaborator. Astăzi, vreau să aduc un mesaj de mulțumire Guvernului României și premierului Victor Ponta. Fără sprijinul primului-ministru, nu am fi putut să începem acțiuni importante pentru județ. Săptămâna trecută, am predat amplasamentul pentru DN 73. Au început lucrările cu podul de la Dâmbovicioara, monument istoric din 1843 care a intrat în reabilitare. Luni, pe 2 iunie, s-a lansat studiu de fezabilitate pentru Autostrada Pitești- Sibiu.
Există finanțare pentru reabilitarea Transfăgărășanului, unde de ieri a fost redeschisă circulația. Împreună cu ministrul Educației Remus Pricopie am semnat primul parteneriat pentru Consorțiul Tehnic Profesional în Mioveni, între Automobile Dacia și Colegiul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni. Ne dorim ca săptămâna viitoare să extindem această activitate, prin înființarea unor astfel de consorții în Pitești și în alte licee agricole din județ.
Am discutat cu reprezentanții ministerului Transporturilor pentru a începe proiectarea centurii de Vest a Piteștiului. Am finalizat pregătirile pentru a se începe lucrările la pasajul de la Podul Viilor.
Sper ca și celelalte proiecte la nivel național și regional să primească sprijinul Guvernului în perioada următoare. Îmi doresc ca împreună să aducem mai mulți bani europeni în casele argeșenilor. Suntem județul din România care a accesat cei mai mulți bani europeni. La nivelul regiunii am depus cele mai multe proiecte. În aceste zile am finalizat 11 proiecte pentru reabilitarea unor școli și am depus 54 de proiecte pentru IMM-uri, din care 37 au fost aprobate. Mulțumesc tuturor celor care muncesc în sprijinul județului. Îmi doresc să formăm o echipă puternică în continuare.
Împreună cu to'i consilierii județeni care dau dovadă de determinare, și le mulțumesc pentru modul cum lucrează pentru Argeș, vă asigur că împreună cu echipa de tehnicieni de la nivelul CJ Argeș ne vom face datoria față de cetățenii județului, pentru că vrem ca Argeșul să fie printre primele județe din țară", a precizat noul președinte al CJ Argeș Florin Tecău.
Ceremonia de depunere a jurământului a fost organizată în prezența mai multor parlamentari, consilieri județeni, primari și directori de deconcentrate. La eveniment au participat și ceilalți doi președinți ai Consiliului Județean de dinaintea lui Florin Tecău, Mihăilescu și Constantin Nicolescu.
Candidatul alianței PSD-UNPR-PC la alegerile parțiale din Argeș, Florin Tecău, a fost ales președinte al CJ cu 58,1%, în urma alegerilor parțiale din 25 mai.
Județul Argeș a fost singurul județ din țară unde au fost organizate alegeri anticipate pentru președinția Consiliului Județean, după ce Constantin Nicolescu și-a pierdut funcția ca urmare a unei sentințe de conflict de interese.

 

 

 

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar