Tribunalu Bucuresti: Diaconu poate candida.

Publicat: 05 Aprilie 2014

mircea-diaconu-independentTribunalul Bucuresti a decis azi că Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Contestația depusă de Mircea Diaconu față de decizia BEC care îi interzicea participarea la alegeri în baza unei decizii a ÎCCJ prin care i se interzicea pe o perioadă de 3 ani să ocupe funcții publice după ce a pierdut un conflict cu ANI care stabilise că s-a aflat în incompatibilitate ca senator și director de teatru în același timp.

În maxim 48 de ore decizia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel București. În cazul în care va exista vreo contestație Curtea este instanța care va hotărî definitiv și irevocabil dacă actorul poate sau nu să candideze pentru Parlamentul European. Dacă în termenul menționat nu va fi depusă nicio contestație atunci hotărârea dată de Tribunal va fi definitivă, iar Mircea Diaconu va putea candida.
Biroul Electoral Central a transmis că Mircea Diaconu va fi înscris în listele electorale dacă CAB menține decizia TMB. Decizia pronunțată azi poate fi atacată cu contestație la Curtea de Apel București.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar