Victor Ponta a renunţat la titlul de doctor

Publicat: 16 Decembrie 2014

doctorat1Victor Ponta a anunţat marţi că renunţă la titlul de doctor, la doi ani şi jumătate după izbucnirea scandalului legat de plagiat.

Într-o scrisoare trimisă Rectorului Universităţii Bucureşti şi publicată pe pagina personală de Facebook, Victor Ponta declară că renunţă la titlul de

doctor în drept acordat în anul 2013 de către Universitate şi anunţă în acelaşi timp că, după ce va părăsi viața politică, îşi doreşte "să inițieze un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment".
"Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat", spune Victor Ponta în scrisoarea către rectorul Universităţii.
Scrisoarea prin care Ponta renuţă la titlul de doctor
Stimate Domnule Rector,
Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București.
Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.
După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.
Domeniul Educației este unul fundamental și esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.
Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultății de Drept a Universității București reprezintă o amintire excepțională și regret nespus dacă discuțiile apărute după momentul preluării funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai săi!
Pentru toate aceste argumente, vă rog să luați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor în drept.
Cu stimă,
Victor Ponta
București, 16 decembrie 2014. În atenția Rectorului Universității București, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru
Sursa:cotidianul.ro

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar