Victor Ponta vine sâmbătă în Argeș!

Publicat: 07 Octombrie 2014

ponta-vvSâmbătă, Victor Ponta vine în Argeș cu cei mai importanți membri ai Guvernului. În suita candidatului la Președinție al alianței PSD- UNPR- PC se vor afla, conform surselor noastre, vicepremierii Liviu Dragnea și Gabriel Oprea, dar și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și cel al Transporturilor, Ioan Rus.

Dacia, cartea care poate fi câștigătoare pentru Ponta
Vorbim, practic, cea mai mare desfășurare de forțe pe care PSD o face pentru susținerea lui Victor Ponta, după lansarea candidaturii de la Arena Națională.
Victor Ponta va participa la deschiderea Toamnei Piteștene în Piața Vasile Milea, după care se va deplasa la uzina Dacia Mioveni.
După ultimele declarații ale ministrului Ioan Rus și punerea în dezbatere a Master Planului General pe Transport, este nevoie ca Ponta să primească direct de la reprezentanții Dacia reacția. Și, foarte posibil, ca decizia politică în privința strategiei anunțate de Rus să fie modificată în favoarea Argeșului, după discuțiile cu Sindicatele de la Automobile Dacia și directorul general Nicolas Maure.
La Mioveni va fi organizată și o scurtă conferință de presă, pentru că, ulterior, Victor Ponta și delegația sa se vor îndrepta către Curtea de Argeș.

Vizită al Curtea de Argeș
Acolo vor vizita Spitalul Municipal, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea spitalului, după care oficialitățile se vor îndrepta către Mânăstirea Curtea de Argeș. Acolo va avea loc și un Parastas pentru regele Carol I.
De subliniat că anul acesta se împlinesc 175 de ani de la naşterea şi 100 de ani de la moartea primului rege al României, Carol I (20 aprilie 1839-10 octombrie 1914).
La Mânăstire sunt înmormântați voievodul Radu de la Afumaţi (+1529), soţul Doamnei Ruxanda, fiica lui Neagoe Basarab, cel ce în anul 1526 a pus de s-a zugrăvit biserica Mânăstiirii Curtea de Argeş, precum şi mormintele regilor Carol I şi Elisabeta, Ferdinand şi Maria, iar în pronaosul bisericii se află mormintele ctitorilor principali: Neagoe Basarab (+1521), piatră de mormânt a monahiei Platonida - Doamna Despina - (+1554), soţia lui Neagoe Basarab, piatră de mormânt a Doamnei Stana (Sofronia) (+1531), fiica lui Neagoe Basarab şi soţia lui Ştefăniţă Vodă al Moldovei.

Vizită la noua Catedrală
După parastasul pentru regele Carol I, Victor Ponta va merge și la Paraclisul Sfânta Filoteia și va vizita și noua Catedrală. În septembrie, Guvernul a alocat suma de 2 milioane lei pentru construirea Catedralei "Sf. Filofteia" din Curtea de Argeş, prin suplimentarea bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Executivului.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar