Vom continua să promovăm măsuri pentru dezvoltarea economică propuse de mediul de afaceri

Publicat: 28 Octombrie 2015

gerea7Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri și Guvernul României vor continua să adopte măsuri care să stimuleze dezvoltarea economică prin relaxarea fiscală și scăderea costului cu forța de muncă, măsuri care vor fi promovate în urma consultărilor cu mediul de

afaceri. Acesta a fost unul dintre mesale transmise marți, 27 octombrie, de vicepreședintele ALDE, ministrul Andrei Gerea, în cadrul celei de a XXIII-a ediții a Topul firmelor private din România 2014, eveniment organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.
Oficialul MEIMMMA a prezentat o serie de programe derulate de minister care sunt dedicate mediului de afaceri și în special IMM-urilor, menite să sprijine antreprenoriatul și dezvoltarea întreprinderilor. Ministrul Andrei Gerea a punctat importanța unei educații antreprenoriale de calitate, precum și necesitatea implementării politicilor legate de concurență, competitivitate și parteneriatele public- private, dar și îmbunătățirea cadrului de reglementare existent.
Ministrul Andrei Gerea a prezentat punctele centrale ale unei analize a climatului de business în România realizată de investitorii din țările nordice. "Această analiză neutră confirmă că suntem pe drumul cel bun: s-a îmbuntățit productivitatea, avem o proporție foarte bună între salarizare și productivitate, a scăzut nivelul corupției față de fosta guvernare, avem stabilitate valutară și un potențial de creștere deosebit. Nivelul taxării este receptat ca un element central al dezvoltării economice. Nu putem vorbi de dezvoltare economică atâtat timp cât avem un nivel al impozitării aberant, cu impozitarea forței de muncă foarte ridicată. În niciun manual de economie nu se învață că, dacă creștem taxele și impozitele, stimulăm economia. Teoria economică nu face politică. Este momentul ca instabilitatea politică și iresponsabilitatea actorilor politici să nu mai afecteze măsurile al căror rol este dezvoltarea economică", a afirmat ministrul, punctând încă o dată că măsurile propuse de Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri vor ține cont, la fel ca și până acum, de consultările cu reprezentanții mediului de afaceri. "S-au luat foarte multe măsuri în trecut, fără să se țină cont de cei vizați în mod direct. Noi avem în sprijinul nostru rezultatul acestor consultări care au avut ca efect legislația care se găsește în Codul Fiscal și în noile măsuri adoptate de Guvern, precum reducerea impozitării pe dividende și taxarea la microîntreprinderi, aplicabile de la 1 ianuarie 2016. Toate măsurile luate au ținut cont de propunerile mediului de afaceri. Mă bucur foarte mult că printre firmele care se află în top se numără și firme din Argeș, îi felicit pe manageri și sper să fie cât mai mulți la acest nivel", a mai arătat ministrul Andrei Gerea, care a premiat și reprezentanții mai multor firme private care au excelat anul trecut.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar