Anul în galben şi verde

Publicat: 27 Decembrie 2013

CS Mioveni în 2013

Anul se apropie de final aşa că a venit vremea bilanţului pentru mai toată lumea. De la acest bilanţ nu putea să lipsească nici CS Mioveni, echipa din judeţul nostru ce evoluează la cel mai ridicat nivel din punct de vedere fotbalistic. În numărul de astăzi vom vorbi despre ceea ce s-a întâmplat pentru CS Mioveni în returul ediţiei de campionat 2012 – 2013. Galben-verzii nu au avut cel mai bun tur de campionat, iar lucrurile nu s-au schimbat cu mult în returul sezonului.

FC Bihor – CS Mioveni 1 – 1

Primul meci din 2013, a fost la fel ca şi ultimul, un duel cu cei de la FC Bihor Oradea. Jocul din prima etapă a returului de campionat a avut loc la Oradea, iar argeşenii aşteptatu cu nerăbdare momentul primului joc, dat fiind faptul că lucrurile nu au mers foarte bine în tur, dar rezultatele din meciurile amicale dădeau o mai mare siguranţă echipei. Startul nu era simplu, dar golul marcat de argeşeni din lovitură de la 11 metri aducea acestora un mult dorti punct la Oradea, după un meci terminat cu scorul de 1 – 1.

CS Mioveni – UTA Arad 3 – 1

Primul duel de pe teren propriu din 2013, aducea şi prima vioctorie. Argeşenii au jucat pe teren propriu cu cei de la UTA Arad şi au reuşit să facă un meci de zile mari. Aceştia au primit replica celor de la UTA Arad, una dintre echipele cu pretenţii de la partea secundă a stagiunii. A fost şi meciul care a adus una dintre cele mai conroversate faze ale stagiunii. În minutul 44, la scorul de 1 – 0 pentru argeşeni, Dragalina a solicitat acordarea unei lovituri de la 11 metri, dar arbitrul a considerat că acesta a simulat şi i-a acordat al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Numai că acolo a interventi asistentul şi acesta i-a spus centralului că lucrurile stau exact invers. Astfel, arbitrul central a acordat lovitură de la 11 metri şi eliminatul Dragalina reuşea dubla de la punctul cu var.

Poli Timişoara – CS Mioveni 0 – 0

Deplasarea de pe Bega aducea pentru argeşeni cam cel mai sigur joc al returului de campionat. În pofida faptului că echipa nu s-a impus, elevii lui Stoican au oferit o demonstraţie de joc pe contraatac şi au ratat cel puţin trei mari şanse de a marca. Jocul s-a terminat la egalitate şi după primele trei etape din 2013, CS Mioveni avea un bilanţ foarte bun cu o victorie şi două remize pe terenuri grele, la Oradea şi la Timişoara.

Corona Braşov – CS Mioveni 1 – 0

După două runde în care nu au jucat, argeşenii reveneau pe teren la echipa ce avea să promoveze şi ea în Liga I şi anume Corona Braşov. Jocul a fost unul foarte echilibrat, asta chiar dacă braşovenii porneau clar din postura de favoriţi în acest duel. Argeşenii au făcut un meci foarte bun şi au cedat pe final de joc după un gol marcat de Coman. Corona s-a impus la limită cu scorul de 1 – 0 şi a mai obţinut trei puncte în campionat, puncte ce aveau să conteze enorm în cursa pentru promovare.

CS Mioveni – FC Olt Slatina 2 – 2

Meciul jucat de CS Mioveni cu FC Olt Slatina a fost cel în care defensiva argeşenilor parcă nu a existat. Oaspeţii au început perfect meciul şi au deschis scorul după numai trei minute, iar până în minutul 10 au mai irosit trei ocazii de singur cu portarul advers. Gazdele au egalat, dar imediat după aceea, tot oltenii au mai marcat un gol şi au ajuns să conducă cu scorul de 2 – 1. CS Mioveni a reuşit să facă un act secund cu mult mai bun şi a oferit şi a arătat mai multă siguranţă pe fază defensivă, iar salvarea a venit de la Mihai Vintilă în minutul 78, al cărui gol a adus echipei un punct.

Damila Măciuca – CS Mioveni 2 – 1

Deplasarea de pe terenul celor de la Damila a semănat foarte mult cu jocul de la Crona, numai că acum argeşenii au şi marcat. Partida a fost la fel de echilibrată, iar cei de la Damila au reuşit acum să îşi ia revanşa după acel 1 – 4 din turul campionatului. Damila s-a impus cu 2 – 1 şi în acel moment continua cursa pentru promovarea în Liga I, alături de Timişoara şi Corona.

CS Mioveni – Luceafărul 0 – 0

Argeşenii au mai bifat un meci fără victorie, dar de data aceasta vorbeam despre un duel pe teren propriu. Adversarul argeşenilor erau cei de la Luceafărul Oradea, una dintre echipele modeste ale campionatului. Jocul dintre cele două formaţii s-a terminat la egalitate şi anume 0 – 0, iar partida de la Mioveni putea să concureze cu brio la titlul de cel mai slab joc al părţii secunde de campionat.

CSM Râmnicu Vâlcea – CS Mioveni 0 – 1

Argeşenii au pus punct final seriei de rezultate modeste şi au obţinut un prim succes la meciul disputat la Râmnicu Vâlcea În acest joc, argeşenii au făcut o demonstraţie de forţă şi s-au impus cu scorul de 1 – 0, reuşind astfel să mai acumuleze trei puncte în clasament, aceasta fiind o victorie care pregătea echipa pentru duelul cu cei de la FC Argeş.

CS Mioveni – FC Argeş 0 – 2

Duelul între cele două echipe ale Argeşului a fost câştigat de o manieră categorică, la fel ca şi în idsputa din tur, de către cei de la FC Argeş. Piteştenii au început perfect jocul şi dpă numai 43 de secunde au reuşit deschiderea scorului. Finalul primului act a mai adus şi golul lui Ivănică, iar FC Argeş avea avantaj de două goluri la finalul primelor 45 de minute. În partea secundă lucrurile au fost cu mult mai simple pentru băieţii lui Crivac, aceştia administrând a doua înfrângere celor de la Mioveni. Această înfrângere i-a fost fatală lui Flavius Stoican, cel care a plecat de la echipă, formaţia fiind pregătită pentru ultimele două meciuri ale stagiunii de către Iordan Eftimie.

FCM Târgu Mureş – CS Mioveni 1 – 1

Revenirea lui Eftimie la Mioveni a fost marcată de o remiză în confurntarea de la Târgu Mureş. Jocul a fost unul extrem de echilibrat, iar băieţii lui Eftimie au ciupit un punct în finalul confruntării, după un gol marcat la una dintre ultimele faze.

CS Mioveni – FC Maramureş Baia Mare 1 – 0

Argeşenii au reuşit să câştige ultimul joc al ediţiei de campionat, dispută pe care au purtat-o cu cei de la FC Maramureş Baia Mare. Golul a venit în minutul 93, dar cel mai important eveniment a fost accidentarea groaznică a lui Mihai Vinitlă. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital şi nici până la finalul lui 2013 nu a mai jucat nici măcar un minut în campionat.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar