Gabriel Enache a acordat un interviu în exclusivitate cititorilor noştri

Publicat: 05 Decembrie 2013

 

„Ar fi ceva de vis să câştigăm titlul sau Cupa”

Gabriel Enache a ajuns pe primul loc al clasamentului cu cei de la Astra Giurgiu, iar în momentul de faţă a ajuns cu echipa din Giurgiu şi în faza semifinalelor Cupei României. Mijlocaşul crescut şi format la CS Mioveni a acordat un interviu publicaţiei noastre în care a vorbit despre parcurusl din acest sezon şi despre aşteptările pe viitor.

#Cum este să evoluezi la echipa de pe primul loc al clasamentului?

Este ceva minunat, dar nu este ceva foarte greu să ajungi acolo. O să fie mai greu să ne menţinem acolo pentru că de ajuns în acea poziţie nu este neapărat foarte greu.

#Ce ar însemna pentru tine să câştigi cupa sau campionatul?

Pentru mine ar fi ceva ideal să pot câştiga la finalul acestui campionat titlul de campion al României sau să ne impunem în Cupă. Orice trofeu are o importanţă deosebită pentru noi, dar şi pentru mine din punct de vedere al carierei mele.

#Există o presiune supliemntară pentru voi în acest moment?

Exită o astfel de presiune în acest moment pentru că noi vrem să avem evoluţii foarte bune în acest moment. În momentul de faţă lumea are pretenţii foarte mari pentru noi şi este clar că toată lumea ar începe să ne critice dacă nu am mai avea aceleaşi evoluţşii şi am începe să pierdem puncte.

#Care este secretul vostru?

Nu pot să spun că avem un secret. Noi încercăm să ne facem jocul la fiecare meci şi să încercăm să ne îndeplinim obiecitviele. Este clar că toată lumea se aşteaptă să ne impunem în partidele noastre şi să acumulăm cât mai multe puncte. Un parcrus cât mai bun în campionat şi în cupă ne-ar bucura pe toţi.

#Vi se pare Steaua mai slabă sau sunteţi voi mai buni?

Am văzut ultimele meciuri ale celor de la Steaua şi pot să spun că nici din punct de vedere fizic nu mai sunt neapărat la acelaşi nivel. Au probleme din acest punct de vedere, asta poate şi din cauza programului încărcat din acest campionat. Au avut meciuri foarte grele şi în campionat şi se vede cu ochiul liber că nu mai stau la fel de bine din acest punct de vedere.

#Dubla din final de an cu Steaua poate să fie decisivă pentru titlu?

Nu cred că se poate vorbi despre o dublă decisivă. Numai că dacă noi am scoate măcar patru puncte în cele două partide cred că am fi în grafic în lupta pentru titlu şi am avea şanse reale să ne impunem în competiţie. O victorie la noi şi o remiză la Steaua ar face ca şansele noastre să ne impunem în campionat să fie mari.

#Cum te simţi când reuşeşti să marchezi pentru Astra?

Este ceva foarte important pentru un jucător cu un profil ofensiv, aşa cum este şi cazul meu. Sunt foarte bucuros că am reuşit să mă impun aici şi că reuşesc prin jocul meu să îmi aduc un aport la performanţa echipei mele. Sper ca şi de acum înainte să am parte de aceleaşi momente foarte frumoase şi să îmi ajut echipa. Important este să ne obţinem puncgtele şi nu mai contează aşa de mult cine marchează.

#Acesta este cel mai bun an al carierei tale?

Fără discuţie că este cel mai bun an al carierei mele. Am reuşit să debutez în cupele europene şi am reuşit să mă impun la echipa noastră. Este io bucurie pentru mine şi nu pot decât să îmi doresc să continui pe acelaşi nivel.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar