Laurenţiu Achimescu i-a oferit replica primarului Tudor Pendiuc

Publicat: 20 Mai 2014

 

„Nu eu sunt pasionat de pământ, pentru că nu eu stau la vilă şi am piscină”

Primarul Tudor Pendiuc a venit în urmă cu o săptămână cu un mesaj destul de dur pentru directorul executiv al Direcţiei Judeţne pentru Sport şi Tineret, Laurenţiu Achimescu. Edilul a punctat că banii pentru Sala Sporturilor vin doar dacă se fac drumuri la Bucureşti şi a precizat că dacă edificiul era în administrarea Primăriei sau a Consiliului Judeţean se găsea măcar o soluţie de compromis pentru ca acoperişul să fie reparat. Laurenţiu Achimescu a venit cu un răspuns tăios la adresa primarului, iar prima observaţie pe care a ţiniut să o facă a fost legată de faptul că Pendiuc s-a făcut că nu îi ştie numele directorului DJST Argeş „Vreau să precizez că în declaraţiile sale au fost făcute mai multe inexactităţi. În primul rând vreau să subliniez faptul că este o lipsă de bun simţ ca primarul să nici nu îmi spună pe nume şi să vină în faţa dumneavoastră cu o declaraţie în care să sublinieze că nu îmi ştie numele. Cred că mesajul meu a fost prost înţeles. Banii nu vin de la Bucureşti pentru că nu au fost prevăzuţi în bugetul pe acest an. S-a vorbit despre faptul că se va realiza acel proiect al descentralizării şi atunci nu au mai venit bani şi pentru partea unor lucrări la sală. De fapt, nu au venit bani deloc. Tocmai de aceea, eu nu am bani pentru a face vreo eventuală reparaţie a Sălii Sporturilor”, a declarat Laurenţiu Achimescum.

Consideră că primarul are o pasiune pentru avere

Edilul a spus că nu are o pasiune pentru pământ, aluzie la faptul că cei din conducerea DJST Argeş s-au plâns de faptul că terenurile din zona stadionului „Nicolae Dobrin” nu mai sunt în administrarea lor şi au trecut în administrarea Primăriei, în mod ilegal, aşa cum şi instanţele judecătoreşti au decis la un moment dat. „Nu sunt eu pasionat de pământ. Vorbesc aici de faptul că noi nu ne putem bucura de veniturile noastre de pe acele terenuri. De acolo puteau să vină venituri foarte importante pentru noi şi faptul că lucrurile nu au fost în regulă s-a dovedit şi prin acea hotărâre judecătorească. Nouă ne-au fost tăiate nişte venituri importante. Repet, nu sunt pasionat de pământ, eu stau într-u apartament de două camere într-un bloc din Piteşti. Nu eu am vilă şi piscină”, a declarat Laurenţiu Achimescu.

Se bucură că Sala Sporturilor nu a ajuns în administrarea Primăriei

Laurenţiu Achimescu a încheiat interviul cu un mesaj cu o tentă ironică. Acesta a preiczat că se bucură de faptul că Sala Sporturilor nu a ajuns în administrarea oficialităţilor locale şi şi-a motivat alegerea. „Dacă vreţi să ştiţi până la urmă mă bucur că Sala Sporturilor nu a ajuns în administrarea Primăriei. Uitaţi-vă la felul în care au decurs lucrările la pista de atletism. Vorbim aici despre nişte lucrări ce au durat peste 10 ani. De atunci au debutat acele lucrări. De asemenea, stadionul arată deplorabil. Tocmai de aceea, daţi-mi voie să îmi puns serioase semne de întrebare cu felul la care putea să arate Sala în administrarea Primăriei”, a declarat Laurenţiu Achimescu.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar