Marele regret al campioanelor de la judo

Publicat: 22 Ianuarie 2014

 

„Am simţit că meritam mai mult la Campionatul Mondial”

Alina Zaharia şi Alina Cheru au avut parte de un an 2013 foarte bun, reşind să cucerească titlul european la competiţia continentală. Acesta a fost primul titlu european pentru Alina Cheru, aceasta renunţând pentru ceva timp la activitatea sportiviă devenind mămică. Numai că partea a doua a lui 2013 a adus şi un mare regret pentru cele două, acestea ratând obţinerea măcar a unei medalii la Campionatul Mondial, competiţie ce a avut loc chiar în Japonia.

Frustrarea a fost cuvântul de ordine

Cele două au avut mult de suferit de pe urma acestei competiţii acuzând chiar un şoc după ce au ratat să urce pe podiumul mondial. Alina Cheru a vorbit şi despre o primă mare dezamăgire. „Am avut grupele pentru calificarea în marea finală şi noi am reuşit acolo să fim peste echipele Germaniei şi Italiei. Numai că după aceea lucrurile au stat cu totul altfel în finală şi am fost depăşite. Este frustrant pentru noi fiindcă noi nu am simţit absolut deloc că amgreşit ceva. Avem o experienţă în acest domeniu şi ne dăm seama în momentul în care noi am comite o eventuală eroare. Sunt momente dureroase, dar peste care am reuşit să trecem în momentul de faţă”, a declarat Alina Cheru.

Alina Zaharia: „Evoluţia din finală a fost peste prestaţia din grupă”

Regretul campioanelor noastre legat de Campiontul Mondial din Japonia este unul cu atât mai mare cu cât ele au simţit că demonstraţia din finală a fost peste ce au reuşit să ofere în faza grupelor. „Noi am reuşit să corectăm ceea ce era de corectat după prestaţia din grupe.În finală am reuşit să fim mult mai exacte şi nu am mai comis anumite scăpări şi am fost mult mai naturale. Contează foarte mult ca noi să reuşim să fim cât mai naturale în momentul atacului şi al contraatacului. Acest lucru ne-a ieşit cu mult mai bine în finală. Sunt lucruri pe care le simţim şi noi am plecat chiar mulţumite după terminarea demonstraţiei. Numai că altfel au stat lucrurile după concurs, iar noi nu am reuşit să obţinem nici măcar o medalie de argint sau bronz la această competiţie”, a declarat Alina Zaharia.

Un arbitru român ar fi de folos

Cele două sportive au mai găsit un motiv de nemulţumire referitor la felul în care stau lucrurile acum şi spun că ţara noastră ar trebui să aibă şi un arbitru la aceste competiţii internaţionale. „Cred că ar conta foate mult şi acest lucru. Sunt ţări care au arbitri în acest sport şi poate să fie şi acesta un oarecare avantaj. Oricum, la nivel mondial cred că există şi o idee preconcepută cu privire la faptul că Japonia este cea mai bună pereche. Numai că eu yic că avem speranţe pe viitor pentru că şi sportivele din Japonia sunt mai în vârstă, anii trec şi peste ele şi atunci cred că pot să cresscă speranţele să facem rezultate şi mai bune”, a declarat Alina Zaharia.

Concurenţa la Europene se anunţă tot mai acerbă

Cele două sportive se aşteaptă ca lucrurile să se complice la viitoarele ediţii ale Campionatelor Europene. Alina Cheru a remarcat că sunt naţiuni ce au reuşit progrese vizibile în acest sport şi că pe viitor ar putea să emită pretenţii la poziţiile înalte ale clasamentului. „Cu siguranţă că sunt ţări ce au reuşit să prgreseze şi să facă salturi importante. Nu va fi uşor la Campionatul European, iar noi simţim pe propria piele faptul că această întrecere a devenit una tot mai puternică. Îndrăznesc să spun că sunt ţări de care ar trebui să ţinem cont pentru lupta la medalii. Mă refer aici la Croaţia, Germania, Italia, Spania şi mai ales Franţa. Este interesant că sportivii din Franţa au adus un sensei care să facă antrenamente doar cu ele. Asta separat de ceea ce face un sensei la stagiile din Europa cu restul sportivilor de aici. Asta arată puterea lor financiară şi faptul că îşi doresc să domine şi această ramură sportivă”, a declarat Alina Cheru.

Marea ţintă pe 2014

Cea mai mare dorinţă a celor două sporrtive pe 2014, pe lângă faptul că ţintesc să îşi păstreze supremaţia la nivel continental este aceea de a da lovitura şi la competiţia supremă. Ediţia din acest an a Campionatului Mondial va avea loc în Thailanda, tot în „inima” Asiei, dar chiar şi aşa fetele speră să facă un concurs foarte bun şi să obţină o medalie la această întrecere. „Ne dorim foarte mult să putem obţine o medalie la nivel mondial. Este maree noastră dorinţă şi dacă a fost ceva ce nu am făcut bine în anul ce a trecut, vom munci mult mai mult acum şi vom încerca să fim şi mai bune, asta doar pentru a putea obţine de la viitorul concurs o medalie. Ştim că întrecerea este stabilit acum să se desfăşoare în Thailanda, adică tot în Asia, dar chiar şi aşa sper să putem face un concurs foarte bun şi să obţinem o medalie la această întrecere”, a declarat Alina Zaharia.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar