PREMIERĂ NAŢIONALĂ! ALEXANDRU CAZACU S-A CALIFICAT LA CAMPIONATUL MONDIAL DE PING-PONG

Publicat: 21 Decembrie 2016

cazacu15Sportivul CS Mioveni, Alexandru Cazacu, s-a calificat zilele trecute la Campionatele Mondiale de Ping-Pong de la Londra, care se vor desfăşura anul viitor, pe 28-29 ianuarie.

Tenismenul nostru a obţinut calificarea în cadrul turneului de la

Bistriţa. Aici, a disputat 11 meciuri, 6 în grupă şi 5 în fazele finale şi a fost singurul din 60 de sportivi, calificat la Mondiale. Aceasta este a treia calificare pentru Cazacu, după ce acum doi ani s-a calificat şi a mers la turneul final, trecînd de grupe şi fiind eliminat pe tabloul principal de vicecampionul mondial, iar anul trecut s-a calificat dar nu a mai mers din cauza unui meci de tenis în Portugalia. La Londra, se vor afla 64 de sportivi de toată lumea, care se vor bate pentru titlul mondial.
Ping-pongul se joacă la fel ca tenisul de masă, însă cu palete mai simple, nu cu feţe de burete şi cu smirghel pe ele, toţi concurenţii avînd paletele la fel. De asemenea sistemul de jos este puţin diferit, cu 2 din trei seturi, pe sistemul care ajunge primul la 15, servindu-se câte două mingi. Mai mult, pe parcursul unui meci, pe servă, un jucător poate cere o singură dată un double-point, urmînd a câştiga două puncte sau a pierde doar unul, în funcţie de cum se termină serva.
"E mai greu ping-pong-ul decât tenisul de masă. E foarte greu să te antrenezi doar cu acele palete, eu nu am timp... Cei care sunt în faţă în top, sunt profesionişti şi se antrenează mereu, jucând numai ping-pong. Eu sper să fac o figură frumoasă la Campionatul Mondial." a declarat spus Alexandru Cazacu.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar