Retrospectiva anului 2013 pentru echipa de baschet

Publicat: 02 Ianuarie 2014

 

Retur de campionat oscilant pentru argeşeni

Anul 2013 a fost unul al schimbărilor pentru cei de la BCM U Piteşti, argeşenii având aproape două echipe total diferite în returul ediţiei de campionat 2012 – 2013 şi o cu totul alta în turul actualei ediţii de campionat. În numărul de astăzi ne vom ocupa de ceea ce a adus pentru echipa noastră returul ediţiei trecute de campionat. Argeşenii nu veneau după cel mai bun tur de campionat, un factor ce a influenţat aproape decisiv prestaţia argeşenilor fiind jocurile din cupele europene şi tocmai de aceea situaţia pe clasament nu era una dintre cele mai bune.

BCM U Piteşti – CSM Oradea 74 – 81

Debutul lui 2013 aducea pentru piteşteni un meci împotriva liderului de atunci din campionat, CSM Oradea. Meciul din tur fusese cedat de către piteşteni în ultima secundă după o aruncare de trei puncte a lui Stefanovic. Nici acest meci din debutul returului nu a fost unul mai bun pentur piteşteni. Elevii lui Tudor Costescu ratau o oportunitate importantă de a se apropia de primele opt locuri şi cedau la o diferenţă de şapte puncte meciul cu CSM Oradea, scor 81 – 74. La fel ca şi în alte meciuri ale sezonului, decisiv în stabilirea echipei învingătoare a fost finalul meciului, acolo unde piteştenii nu au reuşit să impresioneze.

BCM U Piteşti – SCM U Craiova 73 – 83

Etapa a doua a returului mai aducea un meci foarte important pentru piteşteni. La Sala Sporturilor venea echipa din Craiova, una dintre formaţiile cu o clasare bună la jumătatea campionatului. Oltenii au făcut un meci de zile mari şi au profitat de impreciziile piteştenilor. Aceştia au repetat succesul din tur de la Craiova şi au obţinut şi aici o victorie, dar de data aceasta la o diferenţă de 10 puncte, scor 83 – 73. Astfel, după numai două etape, şansele piteştenilor de a mai termina între primele opt erau aproape infime.

Dinamo Bucureşti – BCM U Piteşti 59 – 90

Piteştenii au obţinut prima victorie din acest retur de campionat pe terenul celor de la Dinamo. Bucureştenii aveau cel mai dezechilibrat lot, echipa fiind clar cea mai slabă a stagiunii. Cu toate acestea, argeşenii au primit 59 de puncte din partea formaţiei din capitală, dar prima victorie din partea secundă a campionatului nu a putut să fie ratată de către argeşeni, aceştia obţinând un succes la o diferenţă de 31 de puncte.

BCM U Piteşti – Atlassib Sibiu 73 – 79

Argeşenii veneau cu un moral bun la meciul cu echipa din Sibiu ceea ce era o adevărată finală pentru ocuparea locului opt. Piteştenii nu îşi permiteau luxul de a mai pierde un meci în actuala stagiune, asta dacă doreau să mai spere la ocuparea unui loc între primele opt. Numai că meciul nu a fost deloc unul foarte bun pentru argeşeni, ca de obicei, aceştia fiind depăşiţi pe final de campionat. Echipa din Sibiu a obţinut o victorie la o diferenţă de şase puncte şi astfel, şansele piteştenilor la play-off erau mai de grabă pur teoretice decât unele reale.

BC Miercurea Ciuc – BCM U Piteşti 81 – 93

După înfrângerea cu Sibiul, piteştenii chiar nu mai aveau voie să cedeze în vreun meci pentru a ocupa mult visatul loc de play-off. Aceştia au plecat să joace la Miercurea Ciuc, o echipă tot timpul surprinzătoare pentru piteşteni. În urmă cu un sezon, îăn meciul de la Piteşti, argeşenii au recuperat într-o repriză peste 20 de puncte pentru a obţine o mult aşteptată victorie. De data aceasta jocul a fost controlat de către piteşteni, mai ales în actul secund şi au obţinut o victorie la o diferenţă de 12 puncte, scor 93 – 81 şi bilanţul returului ajungea la două victorii şi trei înfrângeri.

BCM U Piteşti – BC Timişoara 76 – 65

Argeşenii au jucat acasă următorul meci cu echipa BC Timişoara. Pentru prima dată în acest retur, piteştenii au făcut un meci de zile mari pe teren propriu şi au obţinut o primă victorie în faţa propriilor suporteri. Elevii lui Costescu au depăşit la 11 puncte echipa de pe Bega şi brusc, speranţele la un mult visat loc de play-off renăşteau, dar totul depindea de următoarele meciuri.

Asesoft Ploieşti – BCM U Piteşti 71 – 67

Tudor Costescu declara înaintea meciului de la Ploieşti că echipa sa merge acolo doar cu gândul la victorie. Aşa a şi fost, numai că au fost anumite momente cheie în care ăpiteştenii nu au reuşit să ţină pasul cu adversarii. Argeşenii au cedat pe final de meci şi au pierdut la patru puncte una dintre partidele cheie ale returului de campionat. La jumătatea returului, argeşenii aveau doar trei victorii obţinute în partea secundă a stagiunii şi regretul era imens după înfângerile cu echipele din Sibiu sau Craiova.

BCM U Piteşti – Gaz Metan Mediaş 55 – 71

Cel mai slab meci făcut de piteşteni pe teren propriu, măcar din punct de vedere al ciferelor pe fază ofensivă a fost duelul cu cei de la Gaz Metan Mediaş. Ardelenii aveau un avantaj psihologic în faţa piteştenilor, asta după ce au reuşit să treacă de ei şi în faza sferturilor de finală din Cupa României la baschet masculin. Ardelenii au repetat meciul bun făcut la Mediaş în returul dublei şi s-au impus la Piteşti la 16 puncte. Piteştenii au reuşit doar 55 de puncte şi bifau a patra înfrângere pe teren propriu în retur şi nu mai aveau nici măcar şanse teoretice pentru play-off.

Timba Timişoara – BCM U Piteşti 68 – 81

Fiind aproape fără obiectiv pe final de campionat, argeşenii au jucat la Timba Timişoara un meci în care victoria mai oferea 5% speranţe pentru play-off. Argeşenii au câştigat la o diferenţă de 13 puncte, scor 81 – 68 şi păstrau nişte evoluţii foarte bune departe de casă. Cu acest succes, argeşenii ajungeau astfel la trei victorii în patru deplasări ale returului.

BCM U Piteşti – CSS Giurgiu 73 – 67

Ceea ce trebuia să fie un meci foarte simplu cu cei din Giurgiu a devenit un duel complicat. Piteştenii nu au făcut cel mai bun meci al lor, dar au reuşit să se impună la o diferenţă de şase puncte, scor 73 – 67 şi astfel se dovedea faptul că echipa avea un complex în ceea ce priveşte meciurile de acasă. Argeşenii mergeau perfect în deplasare, dar acasă nu reuşeau să ducă un ritm foarte bun.

Farul Constanţa – BCM U Piteşti 82 – 63

Cel mai umilitor moment al returului de campionat şi poate că al întreg campionatului a fost jocul cu cei de la Farul, de la Constanţa. Cei de la Farul pur şi simplu au zburdat pe teren şi au obţinut o victorie la o diferenţă de aproape 20 de puncte, mai precis 19. Acesta a fost momentul în care era clar pentru toată lumea că echipa va juca în play-out şi că obiecituvl pe campionat a fost ratat.

BCM U Piteşti – BC Târgu Mureş 71 – 95

Cu moralul la pământ cei de la BCM U Piteşti au avut o evoluţie jalnică şi în meciul cu echipa din Târgu Mureş. Chiar dacă partida s-a disputat la Piteşti, argeşenii au suferit cea mai severă înfrângere a campionatului. Au pierdut jocul la 24 de puncte şi ultimele două meciuri pierdute au adus un handicap de 43 de puncte. Finalul de campionat oferea o echipă obosită a piteştenilor şi poate că şi un antrenor ce era în căutarea unei noi provocări.

CSM Bucureşti – BCM U piteşti 98 – 101

Meciul orgoliilor pentru piteşteni a fost pe terenul celor de la CSM Buucreşti. Acolo, aceştoa trebuiau aă facă cel mai bun meci pentru a răpune echipa ce a ocupat un loc între primele opt. Piteştenii au oferit o mostră de determinare şi au câştigat meciul la trei puncte, scor 101 – 98.

BCM U Piteşti – Energia Rovinari 75 – 78

Ultimul meci de acasă pentru piteşteni a adus tot o înfrângere. Echipa din Târgu Jiu a venit şi a câtşgiat la trei puncte, chiar dacă a avut pe bancă un nou antrenor. Argeşenii terminau cu o înfrângere meciurle de acasă, dintr-un sezon în care echipa a svut nişte evoluţii foarte bune în cupele europene.

Universitatea Cluj – BCM U Piteşti 96 – 66

Ultimul meci al campionatului a adus o înfrângere cu scorul de 96 – 66 pe terenul celor de la Cluj. Acest lucru nu mai interesa pe nimeni, oricum echipa fiind condamnată să joace în play-out. În play-out, piteştenii eu câştigat duelurile cu cei de la Farul cu 3 – 0 şi au terminat campionatul cu un succes chiar la malul mării, acolo de unde venea unul dintre eşecurile dureroase ale părţii secunde de campionat.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar