Şi-au aflat adversarii din cupele europene

Publicat: 09 August 2014

 

Steaua va juca împotriva celor de la Ludogoreţ în play-off

Vineri a avut loc tragerea la sorţi pentur stabilirea duelurilor din play-off în cupele europene. Primii care au avut emoţii au fost cei de la Steaua. Bucureştenii nu au prea motive de bucurie, dat fiind faptul că vor evolua împotriva celor ce s-au impus în ultimele două ediţii de campionat ale Bulgariei şi anume Ludogoreţ Razgrad.

Manşa tur va avea loc la Bucureşti

Manşa tur a acestei dispute va avea loc la Bucureşti pe data de 19 sau 20 august, urmând ca returul să se desfăşoare în Bulgaria, o săptămână mai târziu. Pentru a ajunge în această fază a competiţiei cei de la Ludogoreţ au eliminat în turul III campioana Serbiei, Partizan Belgrad. În urmă cu un an bulgarii au fost eliminaţi din play-off de către cei de la FC Basel. Trebuie spus că cele două formaţii au jucat un amical în vara acestui an, iar echipa lui Moţi a reuşit să se impună cu scorul de 4 – 2. Speranţele Stelei sunt alimentate de faptul că la ultimele trei duble confruntări cu bulgarii, românii au mers de fiecare dată mai departe. În 1997 Steaua elimina pe ŢSKA Sofia după un 3 – 3 pe teren propriu şi un 2 – 0 în deplasare, pentru ca în 2004 să se califice în grupele Cupei UEFA, după ce au trecut tot de echipa din capitala Bulgariei. Atunci a fost 2 – 1 la Bucureşti şi 2 – 2 la Sofia. În 2011, tot ŢSKA Sofia ieşea în calea Stelei în play-off în Europa League şi tot românii au mers mai departe, după un 2 – 0 la Cluj şi 1 – 1 în deplasare.

Petrolul va înfrunta pe Dinamo Zagreb

Cei de la Petrolul vor juca în play-off în Europa League împotriva campioanei Croaţiei, Dinamo Zagreb. Croaţii au ajuns în Europa League după ce au fost eliminaţi în turul III preliminar din Liga Campionilor de către danezii de la Aalborg. Croaţii s-au impus în deplasare cu 1 – 0, dar au cedat în retur, pe teren propriu cu scorul de 2 – 0. Manşa tur a acestei dispute va avea loc la Ploieşti, pentru ca returul să se desfăşoare la Zagreb.

Enache va merge pe Stade Gerland

Astra Giurgiu va juca împotriva celor de la Lyon, francezii ce au câştigat de şapte ori consecutiv titlul în Franţa, între 2002 şi 2008. Francezii au jucat în urmă cu un sezon în sferturile de finală ale acestei competiţii, eliminaţi fiind de cei de la Juventus. Lyon a jucat patru meciuri cu românii, de fiecare dată înfruntând Steaua, jocurile având loc în grupele Ligii Campionilor în 2006 şi 2008. Francezii au obţinut trei victorii, 3 – 0 şi 5 – 3 la Bucureşti şi un 2 – 0 pe teren propriu, iar un meci disputat în decembrie 2006 s-a terminat la egalitate, scor 1 – 1.

 

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar