Ultima filă din cartea unei poveşti minunate

Publicat: 29 Decembrie 2013

Ultimul retur de campionat pentru FC Argeş

În acest an FC Argeş a devenit istorie, echipa fiind la un pas de faliment. Formaţia nu a găist niciun investitor în vara acestui an, iar cei 60 de ani de la înfiinţarea echipei au consemnat declinul formaţiei. Acum vom face radiografia ultimului retur de campionat din istoria echipei, parte secundă de campionat ce s-a încheiat cu refuzul jucătorilor de a mai intra pe teren.

FC Argeş – Luceafărul Oradea 2 – 0

Returul de campionat a început foarte bine pentru piteşteni. Aceştia reuşeau să se impună în primul meci al părţii secunde de campionat. Elevii lui Iulian Crivac depăşeau cu scorul de 2 – 0 pe cei de la Luceafărul Oradea, asta la capătul unui meci dominat teritorial de către alb-violeţi. Aceştia au avut controlul asupra meciului şi au obţoinut o victorie normală, un succes ce anunţa un retur bun pentru argeşeni.

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Argeş 1 - 0

Râmnicu Vâlcea devenise în ultimii ani pentru argeşeni un adevărat teren minat. Aceştia căutatu cu disperare un succes în Zăvoi, dar acesta nu a putut să fie găsit nici în duelul ce a avut loc în a doua etapă a returului de campionat. Echipa din Râmnicu Vâlcea a dominat jocul şi a reuşit să se impună la limită cu scorul de 1 – 0. Piteştenii demonstrau faptul că sunt o echipă a oscilaţiilor. Argeşenii erau capabili să se impună în jocurile de acasă, în faţa aproape a oricărui adversar, în timp ce în deplasare, piteştenii semănau mai mult cu nişte „mieluşei”.

FC Argeş – FCM Târgu Mureş 2 – 1

Piteştenii au făcut cel mai bun meci al returului de campionat în confruntarea cu cei de la FCM Târgu Mureş. Argeşenii au reuşit un meci de senzaţie cu una dintre cele mai bune echipe ale campionatului şi o grupare care la ora respectivului duel mai avea încă şanse la o eventuală promovare. Oaspeţii au reuşit egalarea pe finalul reprizei secunde, piteştenii au revenit în avantaj pentru ca Flavius Croitoru să păstreze cele trei puncte pentru piteşteni după ce a apărat o lovitură de la 11 metri a celor din Târgu Mureş.

FC Maramureş Baia Mare – FC Argeş 2 – 1

Dacă partida cu Târgu Mureş a adus cea mai frumoasă victorie a argeşenilor în acest campionat, jocul de pe terenul celor de la Baia Mare a adus cea mai ruşinoasă înfrângere pentru echipa pregătită pe atunci de Iulian Crivac. Argeşenii întâlneau echipa cea mai slabă a campionatului, formaţia care nu mai efectua antrenamente decât două zile pe săptămână. Lucrurile păreau să fie simple după prima repriză, piteştenii conducând la pauză, scor 1 – 0, dar formaţia din Baia Mare a revenit şi s-a impus cu scorul de 2 – 1.

FC Argeş – FC Bihor Oradea 2 – 2

Piteştenii au pierdut primele puncte în retur pe teren propriu în jocul cu cei de la FC Bihor Oradea. Jocul a fost unul foarte echilibrat, iar dubla lui Adrian Dulcea nu a fost de ajuns pentru ca piteştenii să obţină toate cele trei puncte. Orădenii au replicat de fiecare dată şi chiar dacă au fost conduşi cu 1 – 0 şi cu 2 – 1, aceştia au reuşit să revină şi au obţinut un punct în acest joc.

UTA Arad – FC Argeş 3 – 0

Piteştenii nu obţineau un succes în deplasare nici în jocul de la Arad. Partida aceea a fost un adevărat fiasco pentru piteşteni, aceştia fiind conduşi încă de la finalul primului act cu scorul de 2 – 0. Argeşenii au cedat în acest meci cu scorul de 3 – 0 şi rămâneau fără victorie în deplasare de aproape un an de zile.

FC Argeş – Poli Timişoara 2 – 0

Piteştenii reuşeau să facă două meciuri senzaţionale pe final de campionat. Aceştia reuşeau să se impună în jocurile cu Poli Timişoara şi cu CS Mioveni. Primul mare test a fost cu cei de la Poli Timişoara. Partida cu bănăţenii a fost controlată în totalitate de către piteştenii aceştia reuţind să marcheze două goluri ţi irosind şi alte câteva ocazii bune de a marca. De asemenea, Crotioru a bifat un nou meci aproape perfect reuşind să apere câteva mingi grele trimise de către atacanţii lui Poli.

CS Mioveni – FC Argeş 0 – 2

Al doilea mare meci făcut de piteşteni, a venit la numai trei zile după victoria cu Poli. Elevii lui Crivac învingeau cu 2 – 0 în deplare pe cei de la CS Mioveni, în ceea ce a fost un duel local cu mulţi nervi. Piteştenii obţineau astfel ultima victorie a campionatului pe terenul echipei din Mioveni. Hora bucuriei de la finalul partidei făcută de către piteşteni nu părea să fie ultima bucurie a piteştenilor, numai că în realitate, acela a fost ultimul succes din istoria unei echipe ce a reuşit să se impună în faţa unor formaţii precum Real Madrid, Valencia sau AEK Atena.

CS Mioveni – FC Olt 0 – 6

După două meciuri foarte bune, au urmat două dueluri în care jucătorii importanţi ai echipei au refuzat să mai intre pe teren, invocând faptul că nu sunt plătiţi de două luni. Spre exemplu, în acest campionat, jucătorii echipei Universitatea Craiova nu au primit niciun salariu timp de patru luni şi tot au intrat pe teren, ba chiar au luptat din greu pentru a se putea apropia de primele locuri. Numai că argeşenii au tratat altfel lucrurile şi cu puştii lui Viorel Moiceanu, FC Argeş a fost victimă sigură cu cei de la FC Olt. Jucătorii oaspeţilor au reuşit să câştige meciul cu scorul de 6 – 0.

Damila Măciuca – FC Argeş 6 – 1

Meciul cu cei de la Damila avea să fie ultimul din istoria piteştenilor. Argeşenii au mers tot cu echipa jucătorilor năcuscţi în 1996 şi au pierdut jocul cu scorul de 6 – 1, asta chiar dacă la un moment dat, elevii lui Moiceanu conduceau cu scorul de 1 – 0.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar