Viorel Ciobanu a avut parte de un an de poveste, dar nu înotul a fost prima lui pasiune

Publicat: 23 Decembrie 2013

 

„Primul sport practicat a fost atletismul”

Secţia de înot este de departe cea mai puternică ramură a CSM Piteşti. În fiecare an sportivii acestei secţii reuşesc să cucerească foarte multe medalii şi vin rezultate notabile chiar şi la competiţiile internaţionale. Unul dintre antrenorii acestei secţii este Viorel Ciobanu, acesta fiind din 2003 antrenor al secţiei de înot de la CSM Piteşti. În această întreagă perioadă, antrenorul se poate lăuda cu faptul că a obţinut un total de peste 500 de medalii cu sportivii pe care îi pregăteşte. Acesta ne-a vorbit despre pasiunile sale şi recunoaşte că este pasionat de acest sport şi că şi-ar dori să îşi petreacă vacanţa ideală la Paris, împreună cu familia sa.

#De când aveţi pasiunea pentru înot?

Mie îmi place în general sportul. Sunt pasionat de sport şi de mic am făcut sport. Am început cu atletismul şi până la urmă am ajuns să lucrez în înot şi asta pentru că se aseamănă destul de mult cu atletismul. Proba de 60 de metri plat în atletism este destul de asemănătoare cu proba de 50 de metri liber de la noi.

#Aţi practicat mult timp atletismul?

De la vârsta de 8 ani până la 18 ani am practicat acest sport şi am obţinut câteva rezultate importante la nivelul competiţiilor naţionale la care am luat eu parte. Cum am spus, de mic am fost pasionat de sport.

#De ce aţi renunţat la atletism?

Am fost nevoit să renunţ la atletism atunci când am ajuns la facultate la Bucureşti. Era un oraş nou, a trebuit să mă acomodez şi nu a fost deloc uşor. Din păcate am fost nevoit să renunţ la atletism, dar m-am îndreptat spre înot până la urmă.

#Aţi mai practicat şi alte sporturi?

Când eram la şcoală jucam foarte mult tenis de masă. Pe atunci am reuşit să devin şi campion naţional la nivelul competiţiilor şcolare. Mie îmi plac foarte multe sporturi, pentru că până la urmă, sportul este viaţa mea.

#De când sunteţi antrenor la CSM Piteşti?

Sunt antrenor al secţiei de înot de la CSM Piteşti din 2003. În 1996 am venit aici, dar lucram doar cu cei ce se aflau la iniţiere. Din 2000 am lucrat până în 2005 în învăţământ, dar între timp în 2003, eu deja ajunsesem să fiu antrenor la secţia de înot de la CSM Piteşti.

#Aveţi vreun sportiv preferat?

Am rămas şi eu surprins de ceea ce a putut să facă Michael Phelps la Jocurile Olimpice de la Beijing, atunci când a câştigat toate probele la care a luat parte. Este ceva ce nimeni nu mai poate egala, el a făcut adevărate minuni la respectiva competiţie şi cred că întreaga planetă se întreabă şi acum cum a reuşit acea performanţă pe care este clar că nimeni nu o va mai egala.

#Ce pasiuni aveţi în timpul liber?

Îmi place foarte mult să îmi petrec timpul liber alături de familia mea. Am un băieţel, Sebastian, care are 7 ani şi jumătate şi ador să stau cu el, de asemenea stau cu soţia mea, cu toată familia. Îmi place să conduc şi când eram mai mic îmi plăcea să mă plimb cu bicicleta. Am făcut mai multe trasee atunci când eram mai tânăr.

#Unde aţi vrea să vă petreceţi vacanţa ideală?

Aş vrea foarte mult să vizitez Parisul. Nu toată Franţa ci Parisul, doar capitala acestei ţări. Am auzit că este un oraş minunat, dar pe care nu am avut ocazia să îl vizitez. O şansă am avut în acest an, dar nu am mai putut pleca pentru că veneam după trei ieşiri afară, în Germania, Slovacia şi Ungaria şi nu am mai avut cum să plec şi în Franţa.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar