13 august 2016, zi de doliu național. Ce se va întâmpla în toată țara

Publicat: 04 August 2016

doliu1Guvernul a declarat ziua de 13 august 2016 zi de doliu național, în memoria personalității celei care a fost Ana de România.

În România doliul naţional este menţionat în Legea privind arborarea drapelului României, intonarea

imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice. Această lege prevede că în zilele de doliu naţional, stabilite de Guvern, drapelul naţional se arborează în bernă (coborît pe jumătate).
Legea priveşte drapelele arborate permanent la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice, al partidelor politice, al sindicatelor, al instituţiilor de învăţămînt şi cultură, la punctele de trecere a frontierei, inclusiv la aeroporturile cu trafic internaţional, şi pe toate ambarcaţiunile care navighează sub pavilion românesc, precum şi toate drapelele arborate temporar.
De regulă, doliul naţional produce schimbări în programul posturilor de radio şi televiziune şi al instituţiilor de cultură, precum şi în derularea evenimentelor culturale, artistice sau sportive care fuseseră programate pentru zilele respective.
La ora 12.00 toate activitățile se vor întrerupe, timp de trei minute, pentru păstrarea unui moment de reculegere. În plus, toate manifestările culturale, artistice și sportive programate pentru această zi vor fi amânate.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar