21 de copii au ajuns în centre de plasament în cazul de sclavie din Argeş

Publicat: 14 Iulie 2016

2016-07-13-PHOTO-0000110021 de copii au ajuns, miercuri şi joi, în regim de urgenţă în centre de plasament, doi fiind victime în cazul traficului de persoane de la Berevoeşti, iar ceilalţi 19 fiind copii ai celor reţinuţi de către

anchetatori.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, în ultimele 24 de ore, 21 de copii au ajuns în centre de plasament.
"Două dintre victimele de la Berevoeşti sunt copii. Au fost aduse la noi în centru. Legea prevede ca în cazul în care ambii părinţi ai unui copil sunt reţinuţi, minorul să fie plasat în regim de urgenţă într-un centru de plasament. Astfel, sunt 19 copii care au fost şi ei instituţionalizaţi în regim de urgenţă", a declarat pentru MEDIAFAX, Iuliana Matei de la DGASPC Argeş.
38 de persoane au fost reţinute, miercuri seara, în urma audierilor care au avut loc după cele 40 de percheziţii din localitatea argeşeană Berevoeşti.
Anchetatorii bănuiesc că, din 2008 şi până în prezent, suspecţii au recrutat 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.
În cazul unui minor despre care procurorii spun că a fost răpit în octombrie 2015, în dosarul DIICOT se arată că "victima era supraveghetă permanent, nu primea mâncare în fiecare zi, îi era interzis să părăsească gospodaria neînsoţită, era legată pe timpul nopţii şi i se aplicau tratamente umilitoare fiind pusă să danseze, i s-au ras sprâncenele, era pusă să stea dezbracată", spre amuzamentul celor din grupare.
Primarul localităţii argeşene Berevoeşti, Florin Proca, acolo unde au fost găsiţi adulţi şi minori folosiţi ca sclavi, susţine că nu a ştiut că existau asemenea practici în zonă şi că va forma echipe mixte care vor verifica toate casele din comună.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar