473 DE ARGEŞENI AU FOST EVACUAŢI DIN CASE

Publicat: 30 Iulie 2014

oprescu-prefect2Prefectul judeţului Argeş, Mihai Oprescu, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă extraordinare, bilanţul inundaţiilor de ieri.
Conform acestuia, au fost afectate 45 de localităţi, o persoană şi-a pierdut viaţa în Vedea, iar o alta, în Merișani, este dată dispărută.
De asemenea, 195 de argeşeni au fost salvaţi în ultima clipă din calea apelor, iar 473 au fost evacuaţi din case. Unii stau la rude şi prieteni, alţii sunt cazaţi în şcoli şi cămine culturale. Au fost inundate 395 de locuinţe şi 566 de anexe gospodăreşti şi curţi,

fiind avariate 7 locuinţe. 85 de animale au murit, dar numărul lor ar putea fi mai mare, evaluările aflându-se în curs de desfășurare. În plus, au fost avariate două drumuri judeţene (în Băbana şi Brăduleţ), patru drumuri comunale (în Băbana, Bascov – 2 şi Brăduleţ), dar şi drumurile naționale Piteşti-Râmnicu Vâlcea şi Piteşti-Slatina, pe care se circulă la această oră, dar cu restricţii. 2.918 argeşeni au rămas fără energie electrică, 30 de echipe ale CEZ şi ale prestatorilor de servicii în domeniul alimentărilor cu energie electrică lucrând pentru remedierea defecţiunilor.
Mihai Oprescu a mai precizat că ieri în judeţ au venit şi Raed Arafat, şeful serviciilor de urgenţă din România, şi vicepremierul Daniel Constantin și că prim-ministrul Victor Ponta a fost informat din oră în oră cu privire la evoluţia situației din Argeş.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar