A început campania de vaccinare a animalelor împotriva antraxului!

Publicat: 06 Mai 2014

vaciAutoritatea Naţională Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă că, în această lună, va începe campania naţională de vaccinare împotriva antraxului. Campania are loc o dată pe an, înainte ca animalele să fie scoase la păşunat.

Imunizarea se face pentru toate bovinele, caprinele, ovinele şi cabalinele, după împlinirea vârstei de o lună. De precizat şi faptul că vaccinarea este gratuită, costul acestei acţiuni fiind suportat de la bugetul statului.
ANSVSA reaminteşte proprietarilor de animale din aceste specii despre obligaţia legală pe care o au de a permite accesul medicilor veterinari în gospodării, pentru a vaccina animalele.
Antraxul - sau dalacul - este o boală infecţioasă produsă de Bacillus anthracis. Această bacterie produce sporii care răspândesc infecţia. Boala este comună omului şi animalelor. Oamenii pot dezvolta patru tipuri de infecţii cu antrax: cutanat (printr-o leziune a pielii), gastrointestinal, orofaringian (prin ingestia de alimente contaminate) şi respirator (prin inhalarea sporilor).

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar