A sosit vaccinul antihepatic B! De mâine, dozele ajung la medicii de familie

Publicat: 03 Septembrie 2014

2Ministerul Sănătăţii a recepţionat, ieri, primele 50.000 de doze de vaccin antihepatitic B, din cele 200.000 pe care le va achiziţiona în acest an. Au fost transmise în teritoriu toate măsurile ce trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare.

Direcţiile de Sănătate Publică au fost înştiinţate să se prezinte în regim de urgenţă la sediul Companiei Unifarm SA, pentru ridicarea dozelor de vaccin şi repartizarea acestora.


Recuperarea copiilor nevaccinaţi se va face, sub coordonarea direcţiilor de Sănătate Publică judeţene, prin cabinetele medicilor de familie şi în maternităţi. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru imunizarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.
În prezent, există un număr mic de producători de aceste vaccinuri şi care nu au disponibile, în acest moment, cantităţile necesare la nivel global.
Conducere Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a declarat că personalul din cadrul instituţiei va merge, astăzi, să ridice din Capitală 1.200 de doze de vaccin antihepatitic B, iar campania va începe de mâine, prin medicii de familie, în cazul copiilor neimunizaţi în maternităţi, şi prin spitale, în cazul nou-născuţilor
Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi, în maternitate. El este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi e gratuit.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar