Ai maşină cu volan pe dreapta? Te aşteaptă vremuri grele...

Publicat: 12 Ianuarie 2016

audi-rsDeputatul Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor, a iniţiat un proiect de lege ce îi are în vizor pe şoferii care conduc maşini cu volan pe dreapta.

Acesta se află în dezbatere publică, dar votul final va fi al deputaţilor.
Şoferii care conduc în România maşini cu volanul pe

dreapta trebuie să îşi doteze maşina corespunzător, cu oglinzi speciale, şi sunt obligaţi să facă ore suplimentare. Cea mai drastic nouă condiţie care se poatepune dacă proiectul de lege va trece de votul deputaţilor este ca ei să fi obţinut permisul de conducere într-un stat unde maşinile sunt cu volan pe partea dreaptă.
„Autovehiculul cu volanul situat pe partea dreaptă poate fi condus pe dru-murile publice numai dacă are montat un sistem corespunzător de oglinzi care-i asigură conducătorului vizibilitatea în partea stângă-faţă a autovehiculului. Conducerea în alte condiţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a treia de sancţiuni şi cu retragerea certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau după caz a dovezii înlocuitoare a acestora", se arată în proiectul de lege.
Cei care vor încălca regulile vor fi amendaţi cu sancţiuni până la 800 de lei. Ca şi măsură complementară, şoferului i se va reţine şi certificatul de înmatriculare.
În prezent, în România circulă aproximativ 10.000 de autoturisme cu volan pe dreapta.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar