Alertă teroristă MAXIMĂ în Regiunea Bruxelles

Publicat: 21 Noiembrie 2015

soldati tereorismPremierul belgian, Charles Michel, a declarat sâmbătă că alerta teroristă a fost ridicată la nivelul maxim "în urma unor informaţii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris",

"comis în mai multe locuri, de mai mulţi indivizi", relatează Le Soir în ediţia online.

La finalul unei reuniuni a Consiliului naţional de securitate, Michel a precizat că OCAM (Organizaţia de coordonare pentru analiza ameninţării) a decis în cursul nopţii să ridice nivelul ameninţării teroriste la maxim (nivelul 4 pe o scară cu patru trepte) pentru Regiunea Bruxelles şi Vilvorde.
Această decizie a fost luată "în urma unor informaţii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris", respectiv "atentate care ar putea fi comise în mai multe locuri, de mai mulţi indivizi", a explicat premierul belgian.
Potrivit mai multor cotidiene, produse chimice şi explozibili ar fi fost găsiţi la Molenbeek, o localitate din Regiunea Bruxelles. Premierul a refuzat să comenteze pe tema anchetei, din motive de securitate.
Potenţialele ţinte definite de OCAM sunt centrele comerciale, arterele comerciale, transporturile în comun şi marile evenimente. Prin urmare, metroul din Bruxelles a fost închis cel puţin până duminică după-amiază, când OCAM va reevalua ameninţarea. O nouă reuniune a Consiliului de securitate este prevăzută duminică.
Măsurile anunţate pot fi "modificate în orice moment", a precizat premierul. "Fiţi vigilenţi şi prudenţi. Dar nu intraţi în panică", a transmis Charles Michel populaţiei, la finalul intervenţiei sale.
Sursa:Mediafax

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar