Anchetă DSVSA în judeţele Sălaj şi Cluj după cazul elevilor intoxicaţi la Piteşti

Publicat: 11 Martie 2016

test-spitalInspectorii DSVSA Sălaj şi Cluj derulează o anchetă la o firmă de produse lactate din Sălaj, dar şi la magazine care au comercializat produsele acesteia, după ce în brânza servită elevilor în cantina Şcolii Nr. 16 din Piteşti au fost depistate

E.Coli şi stafilococ
"Am primit o notificare de la colegii de la DSV Argeş, judeţ unde mai mulţi copii au ajuns la spital după ce au consumat brânză produsă în Sălaj şi am demarat o anchetă, care este în plină desfăşurare. Abia luni vom avea rezultatele buletinelor de analiză. Lotul incriminat este telemeaua de vacă Someş. Din lotul contaminat nu s-au mai găsit produse în stoc. Noi am verificat 108 magazine şi unităţi de procesare din Sălaj. Am discutat cu colegii din Cluj, unde mai ajunge telemeaua de vacă Someş şi de acolo au fost ridicate probe din şapte magazine. Probele care sunt analizate sunt dintr-un alt lot, dar fabricate în aceeaşi unitate şi în aceleaşi condiţii, ca lotul din care au consumat copiii şi s-au îmbolnăvit", a declarat Vasile Chindriş, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj.
Potrivit acestuia, firma care a produs telemeaua de vacă nu a mai avut probleme similare până în prezent.
Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş, Daniel Lupu, a declarat joi că, potrivit rezultatelor parţiale ale instituţiei pe care o conduce, în brânza servită elevilor în cantina Şcolii Nr. 16 din Piteşti au fost depistate bacteria E.Coli şi stafilococ.
"Referitor la cazurile de suspiciune de toxiinfecţie alimentară la Şcoala 16, avem rezultatele preliminare la probele de alimente pe care DSVSA le-a recoltat. Avem la proba de telemea de vacă stafilococ şi E.Coli. Se suspicionează toxiinfecţia alimentară cu herotoxină produsă de Escherichia Coli şi de către stafilococ. Atât probele analizate cât şi tulpinile sunt trimise la Bucureşti pentru confirmare. Vorbim despre E.Coli şi despre stafilococ. Brânza a fost procurată de la un depozit alimentar, iar depozitul alimentar s-a aprovizionat de la o societate din Ardeal", a declarat Daniel Lupu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş.
Sursă-Mediafax

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar