Apar rafturi noi în toate magazinele. Ce îi obligă legea pe patroni

Publicat: 29 Martie 2015

123De astãzi, produsele cu preţ redus care expiră trebuie puse pe rafturi vizibile. Aşadar, produsele aflate la vânzare cu preţ redus, cu trei zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, vor trebui puse pe

rafturi delimitate vizibil, cu informarea corectă, completă şi precisă a consumatorilor, se mentionează într-o lege ce va intra în vigoare duminică. Comercianţii care nu vor aplica noile reguli riscă amenzi drastice.

Legea nr. 57/2015 pentru modificarea şi completarea art. 33 din OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţã, publicatã ỉn Monitorul Oficial, Partea I, nr. 202 din 26 martie 2015 şi care va intra ỉn vigoare pe 29 martie, prevede câteva noutaţi ỉn privinţa comercializãrii produselor cu preţ redus ỉn prag de expirare.
Astfel, actul normativ care se va aplica de duminicã stabileşte urmãtoarea masurã:
Produsele aflate la comercializare cu pre redus/oferte promoţionale, cu 3 zile ỉnainte de expirarea datei durabilitãţii minimale/datei-limita de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de valabilitate/datei de minima durabilitate aferente produselor nealimentare, se sorteazã şi se expun la comercializare, pe rafturi sau ỉn standuri, delimitate vizibil, cu informarea corectã, completã şi precis a consumatorilor".

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar