ARGEŞ: ATENŢIE! Pericol de VARICELĂ în grădiniţe!

Publicat: 09 Iunie 2015

varicelăConducerea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a confirmat un caz de varicelă, săptămîna trecută, la Grădiniţa 4 Piteşti,precum şi alte două: unul la Grădiniţa cu Program Normal Rucăr şi altul la Creşa Nr. 9 Piteşti.
Micuţii au fost izolaţi la domiciliu şi puşi sub tratament, iar în unităţile de învăţămînt au fost distribuite substanţe dezinfectante şi se face

triajul epidemiologic al copiilor.
Varicela este o boală infecţioasă acută, contagioasă, cunoscută şi sub numele de vărsat de vânt, produsă de virusul varicelo-zosterian.
În urma bolii pot rămâne cicatrici severe la nivelul pielii, care pot afecta pe termen lung încrederea în sine a copilului. De asemenea, varicela poate produce complicații precum meningită, encefalită (inflamarea creierului) sau pneumonie. Acesta este şi motivul pentru care Societatea Română de Pediatrie recomană vaccinarea împotriva varicelei. Imunizarea copiilor prin vaccinare, înainte de introducerea lor în colectivitate, este importantă și programul de vaccinare obligatoriu este construit în jurul bolilor cu grad mare de risc. Astfel, copilul care merge la grădiniță trebuie să fi trecut printr-o serie de vaccinare antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsivă, antipoliomielită, anti-haemophilus influenzae B la vârsta de un an.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar