Argeş:Politiştii supraveghează desfăşurarea examenului de bacalaureat

Publicat: 08 Iunie 2015

politie-scoalaPotrivit unui comunicat transmis de Poliţia Română, pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, șeful Poliției Române, chestorul general de poliție

Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent care acționează pentru liniștea și siguranța comunității. „Pe durata examenului național de Bacalaureat, 3.224 de poliţişti vor acționa, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 1.800 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 588 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române", se arată în comunicat.
Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele 1.900 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor. „Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul național de Bacalaureat să se desfășoare în condiții de normalitate", se mai arată în comunicat.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar