ARGEŞ:"SĂRBĂTORI DE IARNĂ ÎN SIGURANŢĂ", CU SANCŢIUNI DE PESTE 400.000 DE LEI!

Publicat: 08 Decembrie 2015

masini-politie-3În ultima săptămână, poliţiştii argeşeni au constatat aproape 100 de infracţiuni şi au aplicat peste 1700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 448.000 de lei. Activităţile pe care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş le desfăşoară fac parte din acţiunea

„Sărbători de Iarnă în Siguranţă!", care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice, în perioada sărbătorilor de iarnă. În baza planului de acţiune „Sărbători de Iarnă în Siguranţă!", aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş acţionează, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Astfel, poliţiştii argeşeni au constatat 97 de infracţiuni, 54 fiind fapte de natură judiciară, 5 dintre acestea au vizat încălcări ale Codului Silvic, 1 a regimului de vânătoare, 26 de infracţiuni au fost la regimul rutier, iar 11 au vizat alte genuri de fapte. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 1756 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 229 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, au aplicat 19 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor acti-vităţi comerciale ilicite, 44 la domeniul silvic şi 47 pentru alte fapte.
Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 1417 sancţiuni contravenţionale, 527 fiind aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 6 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune), restul pentru alte fapte prevăzute de codul rutier.
Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 101 permise de conducere, dintre care 36 pentru viteză şi 8 pentru consum de alcool, fiind retrase şi 37 de certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 448.240 de lei, iar a bunurilor confiscate este de 6229,31 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 4.000 de lei.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar