Argeș: Zvonuri privind o epidemie de gripă porcină.

Publicat: 01 Martie 2016

spitalul-judetean-argesArgeșul riscă să ajungă intre sub zodia psihovezi totale. După criza bebelușilor infectați, o alta pare să explodeze. Tot mai multe zvonuri indică o posibilă epidemie de gripă porcină la Spitalul Județean de

Urgență. Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea unității medicale arată că testele au confirmat că ar fi vorba despre gripă sezonieră și că cei șapte pacienți decedați au prezentat și alte complicații.
"În perioada 01.02.-29.02.2016, în Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost recoltate și trimise la Institutul Cantacuzino 25 de teste pentru gripă, la bolnavii la care s-a ridicat suspiciunea de infectie respiratorie virala. Dintre acestea 9 sunt negative, iar 16 sunt pozitive pentru gripa sezoniera", se arată în comunicat.
Conducerea Spitalului a luat deja măsuri de precauție pentru a evita o epidemie: "In acest context, s-au luat masuri organizatorice:
- limitarea programului de vizită si a numărului vizitatorilor;
- purtarea obligatorie a a echipamentului de protecție pentru personalul medical cat si pentru aparținători;
- triajul zilnic obligatoriu al personalului medical privind simptomatologia de tip respirator;
-dezinfecția suplimentară a saloanelor cu dezinfectanți de nivel înalt;
- repartizarea pe fiecare secție a unui salon pentru izolarea eventualilor bolnavi suspecți de gripă;
- dublarea gărzilor de medici si suplimentarea numărului de personal la secțiile de Boli Infecțioase", se mai arată în comunicat.
Conform sursei citate, pacienții s-au prezentata in UPU cu simptomatologie respiratorie severa, cu stare generala alterata, cu patologie asociata (obezitate de tip morbid, diabet zaharat, hepatopatie cronica, TBC in antecedente, pancitopenie, insuficienta cardiaca).
Bolnavii au beneficiat in cursul internarii de terapie intensiva sustinuta (ventilatie neinvaziva, intubatie, ventilatie mecanica, hemodiafiltrare, antibioterapie cu spectru larg, antivirale, antifungice, corticoterapie, bronhodilatatoare, etc ), adaptat la fiecare caz in parte.
Șapte (7) dintre bolnavi au decedat ( cu vârste cuprinse între 36-70 ani) prin complicații pulmonare-suprainfecție bacteriană pe fond de imunitate scăzută, multiple comorbiditați și prin decompensarea unor afecțiuni cronice.
La momentul actual, în secția ATI, mai sunt internați 4 (patru) bolnavi, din cei 16 care au fost confirmați pozitiv cu gripa sezonieră", se mai arată în comunicatul semnat de managerul Dan Olariu și de directorul meical Adrian Stoiculescu.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar