Argeşenii nu se grăbesc să-şi plătească dările!

Publicat: 08 Ianuarie 2014

 DSC0021 400x267

Piteşti

Încă de la prima oră a dimineţii, mai mulţi piteşteni au venit la Primăria Piteşti, să-şi plătească datoriile, ca să scape de o grijă şi, în plus, să beneficieze de o bonificaţie în valoare de 10% din suma datorată. la În Piteşti, lumea nu s-a îmbulzit , să-şi plătească taxele şi impozitele pe anul fiscal 2014.

Impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport aferent anului fiscal 2014 se poate plăti în două rate egale, pînă pe 31 martie inclusiv şi pînă pe 30 septembrie inclusiv. Pentru plata cu anticipaţie pe întreg anul 2014, pînă la 31 martie, persoanelor fizice li se face şi o reducere de 10%. Impozitul anual de pînă la 50 de lei inclusiv, datorat de contribuabili, trebuie plătit integral, pînă la primul termen, respectiv 31 martie, inclusiv. Vă reamintim că, spre a scăpa de aglomeraţie, pentru achitarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului local în contul anului 2014, se poate plăti şi electronic, prin intermediul cardurilor de debit şi al celor de credit, utilizînd Internetul, la adresa www.primariapitesti.ro, secţiunea Impozite şi taxe locale, sau la adresa www.ghiseul.ro, secţiunea Primăriei municipiului Piteşti, utilizînd „Plata fără autentificare“. Pentru plăţile făcute cu carduri prin intermediul Internetului, la adresa www.primariapitesti.ro sau la www.ghiseul.ro, şi prin POS-uri, contribuabilii nu datorează comision. Plăţile se pot face şi prin virament bancar sau prin mandat postal.

Campulung

Anul 2014, a venit cu taxe şi impozite majorate pentru cîmpulungeni, dar, deocamdată, doar pe hîrtie. Şi asta pentru că oamenii nu-şi pot plăti pe moment dările, mai mari cu 16,05%, din cauza programului cu care se operează în calculatoare, acesta fiind doar instalat, fără a fi bun de lucru. Motivul pare să fie perioada mare de timp în care funcţionarii şi angajaţii din instituţia publică în cauză au fost liberi. Se speră, însă, ca, săptămîna viitoare, totul să fie pus la punct. Se menţine şi anul acesta bonificaţia de 10% pentru persoanele care vor achita dările pînă pe 31 martie 2014, iar pentru cele ce nu se vor încadra în cel de-al doilea termen, de 30 septembrie, se vor percepe majorări în procent de 2% pentru fiecare lună de întîrziere, pînă la achitarea taxelor locale.

Mioveni

Cei care s-au grăbit să achite dările la stat au fost pensionarii, deşi au cele mai mici venituri, iar termenul pînă la care se poate beneficia de reducerea de 10 la sută e finalul lunii martie. Potrivit celor precizate de Loredana Popescu- şef birou impozite şi taxe, au plătit azi pînă în jurul orei 16.00, 1.130 de persoane, suma totală fiind de 11.3395 lei.

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, ne-a spus că se aşteaptă ca un număr mare de contribuabili să îşi achite taxele şi impozitele în prima parte a anului, beneficiind astfel şi de reducerile oferite:

“ Fac apel către populaţia oraşului Mioveni să plătească taxele şi impozitele locale în primele trei luni ale anului pentru a putea beneficia de reducerea de 10%, cu precizarea că pentru taxa de salubrizare Codul Fiscal nu permite acordarea de reduceri.

Din data de 6 ianuarie 2014, se poate face plata şi on-line la adresa www.primariamioveni.ro sau la adresa www.ghiseul.ro, secţiunea Primăriei oraşului Mioveni.În doar cateva minute, contribuabilii pot plati on line taxele si impozitele locale ca urmare a implementarii sistemului modern si performant de colectare a obligatiilor fiscale de la persoanele fizice şi juridice.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar