ASTĂZI ESTE O ZI IMPORTANTĂ PENTRU CONDUCEREA PRIMĂRIEI MIOVENI

Publicat: 02 Iunie 2016

DSC 4895Joi, 2 iunie, în prezența autorităților din Mioveni, a conducerii Consiliului Județean Argeș, a reprezentanților Ambasadei R.P. Chineze în România și a reprezentanților ministerului sănătății din China, la Palatul Bragadiru din Capitală se va semna acordul de cooperare

în domeniul medicinei tradiționale chineze, între Administrația Medicinei Tradiționale Chineze a Provinciei Sichuan (Spitalului Clinic Universitar din Changdu) și Orașul Mioveni, prin Spitalul "SF.Spiridon".

În acest sens, medicii și specialiștii chinezi vor să înființeze un centru de medicină tradițională chineză în cadrul noului spital ce se construiește la Mioveni, pe care să-l doteze și unde să lucreze medici din China.
Acest acord de cooperare va fi valabil pentru următorii 5 ani și este important de știut că este primul în domeniul medical încheiat între cele două state.
Amintim că miercuri, 1 Iunie, la Mioveni, a avut loc vizita unei delegații de medici, profesori universitari și specialiști în medicină tradițională chineză din cadrul Spitalului Clinic Universitar din Changdu și a Universității de Medicină Tradițională Chineză, din Provincia Sichuan – China.
Vizita specialiștilor chinezi a avut loc ca urmare a semnării, în 2015, a unui memorandum – cadru de cooperare în domeniul medicinei tradiționale chineze, între Județul Argeș și Administrația Medicinei Tradiționale Chineze a Provinciei Sichuan.
De asemenea, oaspeții chinezi au vizitat Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", Spitalul "Sfântul Spiridon" din Mioveni și șantierul noului spital din oraș.
La eveniment au participat autorități locale și județene.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar